Az 50 forintos betétdíjas müanyag palackokat bármelyik üzlet automatája visszaveszi?
Arra gondolok hogy pl beviszeka lidl be egy spar saját márkás vízes palackot, akkor a LIDL ben lévő automata azért is visszaadja az 50 forintot?
Akiknek ven erről tapasztalata azok válasza lenne hasznos...
#11 - nem bukó ötlet, mert még rengeteg a nem visszaváltható palack, ráadásul a sérült vagy hibásan nyomtatott címkék miatt is rengeteget eldobálnak az automaták melletti szemetesbe. A sok jóléti nyomorgó lusta 2-3-szor is bepróbálni egy problémásabb darabot, ezért azokat helyben értékesíteni lehet.
A leghálásabbak viszont az alumíniumdobozok, mert az idióta technológusok nem adnak arra, hogy a vonalkód folytonos fehér alapozást kapjon. Az a néhány tized-milliméteres elcsúszás a nyomtatásnál már lehetetlenné teszi a vonalkódok hibátlan beolvasását a csillogó fémdobozokról, ezért a letéttel árult dobozok jelentős százaléka visszaválthatatlan lesz!
Sebaj, ezek a kisméretű dobozok a leghálásabbak, hisz csak 3-4 méret van belőlük forgalomban. Ezért míg a normál PET palackokhoz akadémiai fokozattól függően úgy öt-tízféle típusú vonalkódkészletet kell tartani a raktáron, addig az aludobozokhoz három típus már teljesen elégséges, és egy mezei fóliaszatyorban is rengeteg elfér belőlük!
Hát én ma vittem vissza életem első ilyen visszaváltható palackját, hogy kísérleti jelleggel visszaváltsam - de végül feladtam, mert épp fennforgás volt az automatánál, hívni kellett valami eladót, várakozás volt, mittudomén, úgyhogy inkább hazahoztam. :) Majd holnap újra szerencsét próbálok. :)
Mindenesetre azt már látom, hogy egyelőre nagyobb mennyiséget nem érdemes összegyűjteni és egyszerre visszavinni, mert akkor ha épp lerohad a rendszer, akkor nem csak 50 forintot bukunk, hanem a sokszorosát, ha kénytelenek leszünk ingyen is ott hagyni a palackokat, hogy legyen hely a szatyrunkban a megvásárolandó cuccnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!