Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen "fajtafával" érdemes...

Milyen "fajtafával" érdemes bográcsozni, ami nem annyira füstöl?

Figyelt kérdés
jún. 30. 12:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Kemény szárazfa,akác,bükk,tölgy pl.
jún. 30. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
jún. 30. 13:02
 3/4 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy száraz legyen és ne fenyő, mert az füstöl a gyanta miatt. És még véletlenül se tegyél a bogrács alá festékes, lakkozott fát, vagy OSB-és bútorlapot.
júl. 2. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 gungasam ***** válasza:
A bográcsozáshoz nem elég, hogy a fa száraz, gyantamentes, és természetes állapotú legyen. A vastagsága sem mindegy. A vékony fa hamar nagy hőt ad és hamar le is ég, a nagyon vastag 15centis vagy vastagabb nehezebben gyullad be és lassan ad hőt. Érdemes csak később rátenni vastagat, amikor már talán már nem is a főzés a fontos hanem az esti fény és a társaság...
júl. 21. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!