Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem sikerül az uborka...

Miért nem sikerül az uborka be rakása?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Az idén is raktam be uborkát és mint tavaly is elronrottam. Tavaly kb 60 üvegből lett 25 ami jó. Idén 14 üveg ment a kukába. Szeretném ha idén nem menne annyi kárba. Ugyan úgy csinálom mindet és van amelyik jó van amelyik nem. Mosogatógepbe mosom el az üvegeket, új fedőt rakok rá és azt is el mosom de azt kézzel. Uborka be rakót használok hozzá és úgy ahogy le van írva a hátulján azt követem. Be fehéredik a leve és ilyen sűrű valami van az alján és az erősebb feher színű. Mintha vmi kivált volna belőle.
jún. 24. 20:06
 1/7 A kérdező kommentje:
Az uborkát 3x szoktam át mosni ez le maradt
jún. 24. 20:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Mindig mindet teljesen fedi a folyadék?
jún. 24. 20:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Igen
jún. 24. 20:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Lesz vákuum minden üvegben?
jún. 24. 22:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Esetleg próbálj ki más receptet is mert nem ok hogy fele kuka.
jún. 25. 05:30
 6/7 A kérdező kommentje:
4 valszolonak: most hogy így írod ezek úgymond nem pukkantak amit kinyitottam.
jún. 25. 09:27
 7/7 anonim ***** válasza:

Akkor itt lesz a bibi. Levegő maradt benne, ezért van, hogy egyes üvegek megromlottak, míg mások nem.

Nem tudom, hogy szól pontosan a recept, de amikor rácsavarod a kupakot jó szorosan, fordítsd a tetejére, még forrón, és úgy hagyd a dunsztban. Egyrészt így ellenőrizhető, hogy jól zár a kupak, másrészt így lesz benne vákuum. Kis idő múlva kell lennie egy kis mélyedésnek a kupak közepén. Ha benyomható, akkor nem záródott le tökéletesen.

jún. 25. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!