3ezer ft alatt a napi kaja megoldható?
Én egyszerűen nem tudom megoldani.
nagyjából 90ezret elkajálok havonta.
Még kevesebből is, ha nincs rá több.
Írj menu tervet és vásárolj listáról, az sokat segit
Én már tegnap megterveztem, hogy ma mit fogok enni, kiszámoltam hozzá a Tesco-s, nem akciós árakat:
Fél kaliforniai paprika 187 Ft
25 dkg paradicsom 175 Ft
0.5 kg csirkemell 800 Ft
200 g basmati rizs 360 Ft
1 csomag saláta mix 499 Ft
Összesen: 2 022 Ft
Persze ehhez még hozzájön az olaj, amiben kisütöm a csirkemellet, plusz só, fűszerek. Plusz lehet iszok egy kávét is 1 dl tejjel. A tej 30 Ft, a kávét nem tudom megbecsülni, mennyi lehet. De talán úgy mindennel együtt 2500 Ft lehet az én napi étkezésem is, szóval nem sokkal leszek én sem a 3000 alatt.
Kiszámoltam még a lángost is fél kiló lisztből, itt inkább a feltét az, ami drága:
Lángos:
fél kg liszt 140 Ft
2 dl Natúr joghurt 165 Ft
2 dkg Élesztő 60 Ft
(+ 1 ek só, késhegynyi szódabikarbóna, 1.5 dl víz kell még hozzá, ha valaki kíváncsi a teljes receptre. Összegyúrni, megkeleszteni, kisütni...)
1 üveg olaj kisütni: 700 Ft
Ez eddig 1065 Ft
Feltét:
1 pohár tejföl: 539 Ft
30 dkg trappista sajt: 855 Ft
1 tubus fokhagymakrém: 739 Ft
Feltét összesen: 2133 Ft
Itt a feltét az, ami drága, viszont a fokhagymakrémből nem fogsz egy egész tubust elhasználni (remélhetőleg :)), plusz az olajat is tudod még használni miután a lángost kisütötted benne.
Az alapelv olcsó főzéshez kb ugyanaz.
Készíts nagyobb mennyiségeket, az egy főre eső rész olcsóbban jön ki, és az íz is jobb lesz.
A kaja nagy része olcsóbb alapanyag, a drágábbak az ízesítés (mint fennt is mondták). Pl a kaja nagy részt lencse, bab, krumpli, rizs, tészta. Ne színhúsból akarj jóllakni.
A zöldségek közül tudd mi a szezonális és azt vedd.
Ne csábulj el útközben vagy a boltban kávéra, csokira, péksütire
Csak mert egy recept külföldi, még nem biztos, hogy drága. Sőt, sok pl indiai recept kifejezetten olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!