Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 3ezer ft alatt a napi kaja...

3ezer ft alatt a napi kaja megoldható?

Figyelt kérdés

Én egyszerűen nem tudom megoldani.

nagyjából 90ezret elkajálok havonta.

jún. 22. 06:57
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
94%

Még kevesebből is, ha nincs rá több.

Írj menu tervet és vásárolj listáról, az sokat segit

jún. 22. 07:05
 2/17 anonim ***** válasza:
71%

Én már tegnap megterveztem, hogy ma mit fogok enni, kiszámoltam hozzá a Tesco-s, nem akciós árakat:

Fél kaliforniai paprika 187 Ft

25 dkg paradicsom 175 Ft

0.5 kg csirkemell 800 Ft

200 g basmati rizs 360 Ft

1 csomag saláta mix 499 Ft

Összesen: 2 022 Ft

Persze ehhez még hozzájön az olaj, amiben kisütöm a csirkemellet, plusz só, fűszerek. Plusz lehet iszok egy kávét is 1 dl tejjel. A tej 30 Ft, a kávét nem tudom megbecsülni, mennyi lehet. De talán úgy mindennel együtt 2500 Ft lehet az én napi étkezésem is, szóval nem sokkal leszek én sem a 3000 alatt.

jún. 22. 07:44
 3/17 anonim ***** válasza:
93%

Kiszámoltam még a lángost is fél kiló lisztből, itt inkább a feltét az, ami drága:

Lángos:

fél kg liszt 140 Ft

2 dl Natúr joghurt 165 Ft

2 dkg Élesztő 60 Ft

(+ 1 ek só, késhegynyi szódabikarbóna, 1.5 dl víz kell még hozzá, ha valaki kíváncsi a teljes receptre. Összegyúrni, megkeleszteni, kisütni...)

1 üveg olaj kisütni: 700 Ft

Ez eddig 1065 Ft

Feltét:

1 pohár tejföl: 539 Ft

30 dkg trappista sajt: 855 Ft

1 tubus fokhagymakrém: 739 Ft

Feltét összesen: 2133 Ft

Itt a feltét az, ami drága, viszont a fokhagymakrémből nem fogsz egy egész tubust elhasználni (remélhetőleg :)), plusz az olajat is tudod még használni miután a lángost kisütötted benne.

jún. 22. 08:17
 4/17 anonim ***** válasza:
40%
komolyan meglepődik valaki azon, hogy egy lángosban nem a liszt a drága, hanem a sajt meg a tejföl...? jó hogy van ez az oldal
jún. 22. 08:21
 5/17 anonim ***** válasza:
79%
#5 Ki lepődött meg rajta? Az, hogy leírtam, nem meglepődés.
jún. 22. 08:22
 6/17 anonim ***** válasza:
92%
#5 Jó, hogy van ez az oldal, csak kár, hogy tele van hozzád hasonló olvasni nem tudó analfabétákkal.
jún. 22. 08:28
 7/17 anonim ***** válasza:
34%
Szinte kivitelezhetetlen, nyilván egyik nap több másik kevesebb de összességében kevés.
jún. 22. 08:38
 8/17 anonim ***** válasza:
35%
Persze...Amennyiben az a fő cél,hogy ne éhezzen az ember.S megelégszel a minimalista étkezéssel,akkor még olcsóbban is..Mondjuk veszel egy kiló sárgaborsót.Olyan kb.600 forintért már lehet kapni annyit.Aztán főzöl belőle 6 liter főzeléket.Plusz némi fűszer,hagyma,fokhagyma,liszt, só kell még bele.Ha nincs hozzá semmi feltét;hanem csak magában fogyasztja az ember,akkor az egész nagyvonalúan számolva kb. 1000 forintból kijön.És még így magában fogyasztva is két napig elegendő ez a mennyiség egy embernek.Tehát,akár napi 500 forintból is kihozható az étkezés.
jún. 22. 09:16
 9/17 A kérdező kommentje:
jha azt megdöglesz a következő héten a minőségtelen kajáktól...
jún. 22. 09:18
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Az alapelv olcsó főzéshez kb ugyanaz.

Készíts nagyobb mennyiségeket, az egy főre eső rész olcsóbban jön ki, és az íz is jobb lesz.

A kaja nagy része olcsóbb alapanyag, a drágábbak az ízesítés (mint fennt is mondták). Pl a kaja nagy részt lencse, bab, krumpli, rizs, tészta. Ne színhúsból akarj jóllakni.

A zöldségek közül tudd mi a szezonális és azt vedd.

Ne csábulj el útközben vagy a boltban kávéra, csokira, péksütire

Csak mert egy recept külföldi, még nem biztos, hogy drága. Sőt, sok pl indiai recept kifejezetten olcsó.

jún. 22. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!