Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Zacskós saláta mixből milyen...

Zacskós saláta mixből milyen salátát tudnék csinálni, ami finom? Nem vagyok egy túl nagy saláta/zöldség kedvelő sajnos.

Figyelt kérdés

Szeretnék kicsit egészségesebben étkezni, és vettem ilyen saláta mixet de őszintén szólva még nem jöttem rá hogyan csináljam meg finomra.

Az egyetlen saláta amit szeretek az a pestos-csirkés saláta, de azt már unom. Valami hasonlóan finom kellene.

Próbáltam már öntetetekkel, de az ilyen joghurtos-majonézes öntetekért se vagyok oda, a balzsamecetet meg rájöttem h kifejezetten utálom..

Teszek mellé paradicsomot, uborkát, magvakat, de őszintén szólva nem egy élmény úgyse.

Tudtok ajánlani olyat ami nekem, egy kicsit válogatós embernek is ízlene?

2024. máj. 31. 14:51
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A pestos-csirkés pontosan miből áll? Abból kéne kiindulni.
2024. máj. 31. 15:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam rá tojást főzni, olajos tonhal, de imádom pl hogy kockasajtot darabolok rá.
2024. máj. 31. 15:04
 3/8 anonim ***** válasza:
35%

Sok lehetőség nincs az öntetek között.Amit írtál joghurtos, majonézes,vagyecet-cukor.

Ha ezek nem ízlenek nehéz lesz jóra elkészíteni.

Rakj bele egy adag bolognai szószt.

2024. máj. 31. 15:24
 4/8 Katona Dius ***** válasza:
85%
Én általában fokhagymás-kapros-joghurtos öntetet teszek rá, azzal elég finom (szintén nem vagyok oda a nyúlkajáért).
2024. máj. 31. 15:33
 5/8 A kérdező kommentje:

1: pestoból is csirkéból, meg rukkola, saláta, paradicsom, esetleg sajt.

A pesto nagyon finom de azért nem olyan kaja amit mindennap lehet enni. Hetente egyszer eszem de jó lenne ha mindennap vacsorára vagy legalább kétnaponta tudnék salátát enni.

A fokhagymás öntetet majd megpróbálom, mert a fokhagymát szeretem.

Esetleg milyen különlegesebb zöldségeket tehetnék bele, amik finomak?

2024. máj. 31. 15:39
 6/8 Katona Dius ***** válasza:
100%

Én úgy szoktam magát az öntetet, hogy egy pohár joghurt, egy evőkanál citromlé, egy csipet só, bors, cukor, kb egy ek kapor, egy kávéskanál fokhagyma, egy fél pohár tejföl (kis pohár) és kb 3-4 ek majonéz. A kapor és a fokhagyma minőségétől függően lehet erősebb vagy gyengébb az ízük, ha kevesled, nyugodtan tegyél még bele.

Ami nálam bejövős zöldség így salátába: retek (fekete, jégcsap, piros, stb, bármi jöhet), lilahagyma, saláta (főként tépő vagy jégcsap), kígyóuborka, paprika, paradicsom, egy kis fokhagymát összetörtve ebbe is szoktam pakolni, plusz egy kis citrolével meglocsolom (kb 1-2 ek).

Leginkább ezeket a zöldségeket szoktam salátának megcsinálni, vagy egybe (ha nagyobb adagot akarok), vagy párat kiválasztok belőlük és abból egy kisebb mennyiséget.

A rukkolát utálom például, így abból nem is eszek sosem. Kukoricával vagy egyéb belevalóval variálhatod.

2024. máj. 31. 15:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a joghurt+tökmagolaj a kedvencem (+só). A tökmagolaj elég drága, ha valakinél ki tudod próbálni, érdemes. Kb. 1 ek tökmagolajat teszek 150 g natúr joghurthoz.
2024. máj. 31. 16:09
 8/8 anonim ***** válasza:
85%
Én citromlé, víz és olivaolaj keverékéből készítek öntetet, egy kis sóval, borssal, cukorral. Rukkola, bébisenót, paradicsom, vagy aszalt paradicsom, uborka, olivabogyó és feta vagy mozzarella sajt. Hideg csirkehússal is finom.
2024. máj. 31. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!