Mercédesz2013 kérdése:
Bodza szörpöt még meglehet menteni ha elkezdet kicsit forrni ?
Figyelt kérdés
Megcsináltam a cukorszirupot ahogy írta a recept de idő hiány miatt nem forraltam fel, csak felmelegítettem. Majd bele tettem a bodzát és a citromot majd a tartósítószert is. Az üvegeket csak forró vízzel öblítettem el és utána tettem bele a leszűrt szörpöt. 3 nap után láttam hogy a szörp tetején valami képződik és kicsit sziszeg mikor kibontottam. Tudom, hogy megbuggyant. A kérdésem az lenne ha újrafőzöm cukorral a szörpöt és teszek bele még tartósítószert és kisütöm az üvegeket akkor még megtudom menteni vagy kuka az egész ? Az íze jó, megkóstoltam.máj. 29. 22:18
1/4 anonim válasza:
Sajnos már nem lesz jó,a cukor is elkezdett átalakulni valószínű kellemetlen ízű lesz.
Lehet még késői bodzát találni csináld újra.
De a vizet mindenképp forrald fel és a kész szörpöt én hűtőben tárolom.
2/4 anonim válasza:
Meg lehet menteni forralással és további tartósítószerrel, de szerintem nem lesz igazi szörp íze. Inkább, hagyd hogy kiforrjon és bodzabor még lehet belőle.
3/4 anonim válasza:
Sajnos nem lesz jó, nem érdemes bele további energiát meg időt fektetni. Készíts inkább egy újabb adagot, de ezúttal figyelj oda a sterilizálásra! :)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat.
máj. 31. 07:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!