Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Volt már olyan időszak az...

Volt már olyan időszak az életedben, amikor anyagi okok miatt nem volt mit enned, vagy csak nagyon nehezen jutottál ételhez?

Figyelt kérdés
2024. máj. 22. 09:39
 1/10 anonim ***** válasza:
71%
Nem volt
2024. máj. 22. 09:44
 2/10 A kérdező kommentje:
Nekem szerencsére még nem volt konkrétan, hogy ne tudjak mit enni, de olyan igen, hogy nagyon szerényen tudtam csak étkezni, ahol egy kockasajt, vagy felvágott nem fért bele a keretbe.
2024. máj. 22. 09:48
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Volt. Egyetemistaként. Volt, hogy napi egy zsömle volt az adag, de profi voltam a "semmiből valamit" ételekben is, pl liszt-só-víz begyúrva valami tésztafélének, megsütve sütőben (vagy ha belefért, akkor olajban). Vagy éppen vízbegríz: a búzadarát úgy elkészíteni, mint a tejbegrízt, csak éppen tej nélkül.

Nem vagyok benne biztos, hogy a mai fejemmel újra végig tudnám csinálni.

2024. máj. 22. 10:53
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkoromban volt, hogy csak zsíroskenyér volt napokig, semmi más. Ebből is a zsír ingyen volt falusi rokonoktól. De olyan is volt, hogy cukros kenyeret ettünk, mert nem volt más otthon.
2024. máj. 22. 10:56
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván sok embernek a gyerekkora jut eszébe.

Nálunk sokszor volt zsíros-cukros kenyér vagy paprikás krumpli nokedlivel minden nélkül.

2024. máj. 22. 12:38
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Volt! Napi 1 szelet vajaskenyer. 1 even keresztul. ;-/ Nem akarok tobb ilyet!
2024. máj. 22. 14:07
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Volt, igen. Egy butaság miatt adósságcsapdába keveredtem. Két helyen dolgoztam, hogy fizessem a hitelt és az albérletet, kajára nemigen futotta.

Volt, hogy már csak egy zacskó lisztem árválkodott a szekrényben, vízzel keverve ettem 4 napig. Volt, hogy tésztát kifőzve üresen, mert épp csak az maradt. Volt, hogy csak 50 forintom maradt, amiből vettem egy kis zacskó vaníliáscukrot, és azt eszegettem 2 napig. Ha találtam a földön egy elhagyott 100-ast, megvolt a napi kajám, 5 db zsemle.

Kegyetlen évek voltak, azóta kifizettem az adósságomat, munka mellett tanultam is, lett normális szakmám, amivel jól keresek.

2024. máj. 22. 20:28
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Volt, amikor elvesztettem mindenemet, felnőttként. Cukros zsíroskenyér, tészta kis doboz sűrített paradicsommal, jobb esetben tejföllel, ha tudtam kunyerálni, akkor zsemle és 5 dkg párizsi. Kb. ezekre emlészem.
2024. máj. 22. 23:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Igen, 6éve volt kb. Első és utolsó, hogy építőiparban dolgoztam. Az állandó munkából nagyon kevés óraszámot dolgoztunk, mert a brigádvezető elvitt minket egy nagy maszekmunkára, amit végül nem fizettek ki. Következő fizetésig (akkor már otthagytam őket, újból irodai dolgozó lettem) az utolsó napokban annyira elfogyott a pénzünk, hogy lepény kenyeret sütöttünk és zsírral ettük meg. Rettenetes volt az a kilátástalanság, de megoldódott.

35F BP

2024. jún. 14. 10:30
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, nem volt egy zsemlémre valóm se egy hétvégén át. Akkor voltam 17-18 ez sokat segített abban,hogy pénzügyileg tudatos lettem. Mostmár nem kerulnék ilyen helyzetbe, sokkal jobban bánok a pénzzel, mintha ez nem történt volna meg velem. Tanultam az esetből, bár akkor még szülői pénzből éltem albérletben.
2024. jún. 14. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!