Mi az étel/ital ami legjobban esik akkor ha nagyon meleg van, vagy nagyon kifáradtál és szomjas vagy?
Figyelt kérdés
Azért nem csak folyadékot írtam, mert lehet valakinek jobban esik, valami lédús gyümölcs, pl dinnye, hűtött joghurt, ecetes uborka és a leve, citrom. Az folyékony dolgok közül, gyümölcslé, szénsavas üdítő, ásványvíz, hűtött sör, fröccs, sima víz, jeges kávé, jeges tea, Tonik, bólé, extrán buborékos ásványvíz, gyógynövény tea, dzsúz, esetleg langyos húsleves, forró tea, jégkrém, fagyi, gyümölcssaláta, jégkása, stb. Bármi egyéb is lehet amit nem soroltam fel. Arra gondolok, mikor 4-5 órája nem ittál, és hőség van, vagy nagyon sok kilómétert lefutsz melegben. Mi az ami ilyenkor a legjobban esik? Vagy a tapasztalatod alapján legjobb olyankor fogyasztani?2024. máj. 8. 23:34
21/31 anonim válasza:
Nagyon meleg időben semmi kedvem enni (na jó, máskor sincs), csak a hideg gyümölcs(lé) és a jégkrém/jégkása csúszik le. Lihegésre a jeges víz esik jól, és a szénsavas lónyálakat is kívánja a szám, bár a gyomrom nem szokott örülni a túl sok buboréknak. Többnyire egyébként hideg teát és gyümölcsleveket szoktam inni.
22/31 anonim válasza:
Étel nem esik jól nagy melegben, kánikulában van hogy az ebédem egy fehérjeporos gyümölcsturmix vagy gyümölcsleves. :D
Innivalónak hideg víz, esetleg egy kis citrommal.
23/31 anonim válasza:
Csak teát, szörpöt, és ritkán tejet iszok. Én képes vagyok nyáron is meleg teát inni, igazából jobb hatása is van egy jeges italhoz viszonyítva és ezt érdemes tudnia mindenkinek.
24/31 anonim válasza:
De egyébként 3 napig egyáltalán nem visel meg a magyar hőség, tehát addig pláne bármi lehet.
25/31 anonim válasza:
Kollégáim hü lyének néznek, de én akkor is megiszom a napi 2-3 bögre forró teát ha 40 fokos hőségriadó van :DD
26/31 anonim válasza:
Ital: alkoholmentes sör, mert kesernyés, vagy valami citrusos-mentás szénsavas dolog.
Étel: leves (forrón) vagy gyümölcs
27/31 anonim válasza:
23+
Illetve gyümölcsös söröket iszok néha. Egyéb szénsavas italt már sokkal-sokkal ritkábban, k.b. leszoktam róluk évekkel ezelőtt.
28/31 anonim válasza:
Nekem ami kifejezetten 35 fok feletti időjárásban esik jól: Görögdinnye, kovászos uborka behűtve, hideg gyümölcsleves, frappé, hideg gyümölcs sör.
29/31 anonim válasza:
Csak a szobahőmérsékletű szódát iszok, ha otthon vagyok. Idegenben bubis ásványvizet íszok. Hideget nem veszek semmiböl, mert nem bírom a hideg piát.
30/31 anonim válasza:
Limonádé és jeges tea, ami hőségben oltja a
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!