Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Forró/meleg italokhoz milyen...

Forró/meleg italokhoz milyen kancsót lehetne használni, ami nem müanyag? Az üveg elrepedhet úgybtudom, akkor is, ha edzett üveg.

Figyelt kérdés
2023. aug. 12. 14:18
 1/9 anonim ***** válasza:
42%

Cserép, porcelán.

Üveg is lehet, ha speciálisan edzett és van a nyakán az a fémkarima.

Pl. [link]

2023. aug. 12. 14:35
 2/9 anonim ***** válasza:
68%
Ha már meg lehet inni, akkor bőven kibírja az üveg. Kb. 80°C-ig szerintem nem kell aggódni.
2023. aug. 12. 14:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Vastag falú üveg kancsó bírja a meleget.
2023. aug. 12. 15:01
 4/9 harebell ***** válasza:
100%
Sok tea- és kávéfőzőnek üveg a kancsója, bírják a forró italt.
2023. aug. 13. 09:57
 5/9 anonim ***** válasza:
73%
műanyagba véletlenül sem töltünk ételt-italt...csak üvegbe. Még soha nem pattant el sem tál, pohár, tányér..törni törött, mert leejtettem..
2023. aug. 13. 10:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Megpróbálok keríteni valami cserépkancsót, ahogy az 1-es írja. Nem nagyon szeretnék már müanyagot használni, mert kioldódhatnak belöle káros anyagok éppúgy, mint a teflonból. Állítólag mikroszkopikus sérüléseken, karcolásokon keresztül is, azt meg hogy veszem észre...?

Ha az eltörik, talán egy fokkal jobb, mint az üveg.

2023. aug. 13. 13:02
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván azonnal eltörik az összes vékony üveges french press kávéfőző is... Csak az árt, ha hirtelen nagyon forrót öntesz bele, ezért egy kicsit fel kell melegíteni előtte.
2023. aug. 13. 13:12
 8/9 anonim válasza:
47%
Érdemes melegvizzel elmosni a kancsót hogy elömelegitett legyen és egy fémkanalat beletenni,amikor forróvizet öntesz bele.Én teát csinálok beföttes üvegbe és csak akkor szokott elpattanni ha télen kintfelejtett üveget behoztam és a lehült üvegbe töltöttem forrót.
2023. aug. 18. 10:09
 9/9 anonim válasza:
Lehet kapni rozsdamentes acél kancsókat is, különböző méretekben. Kiváló példa a kávégépeknél használt tejgőzölő kancsó, de lehet 1.5 litereset is kapni, mondjuk sok teához, vagy ilyesmihez, az sem törik el.
2023. aug. 19. 01:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!