Forró/meleg italokhoz milyen kancsót lehetne használni, ami nem müanyag? Az üveg elrepedhet úgybtudom, akkor is, ha edzett üveg.
Figyelt kérdés
2023. aug. 12. 14:18
1/9 anonim válasza:
2/9 anonim válasza:
Ha már meg lehet inni, akkor bőven kibírja az üveg. Kb. 80°C-ig szerintem nem kell aggódni.
3/9 anonim válasza:
Vastag falú üveg kancsó bírja a meleget.
4/9 harebell válasza:
Sok tea- és kávéfőzőnek üveg a kancsója, bírják a forró italt.
5/9 anonim válasza:
műanyagba véletlenül sem töltünk ételt-italt...csak üvegbe. Még soha nem pattant el sem tál, pohár, tányér..törni törött, mert leejtettem..
6/9 A kérdező kommentje:
Megpróbálok keríteni valami cserépkancsót, ahogy az 1-es írja. Nem nagyon szeretnék már müanyagot használni, mert kioldódhatnak belöle káros anyagok éppúgy, mint a teflonból. Állítólag mikroszkopikus sérüléseken, karcolásokon keresztül is, azt meg hogy veszem észre...?
Ha az eltörik, talán egy fokkal jobb, mint az üveg.
2023. aug. 13. 13:02
7/9 anonim válasza:
Nyilván azonnal eltörik az összes vékony üveges french press kávéfőző is... Csak az árt, ha hirtelen nagyon forrót öntesz bele, ezért egy kicsit fel kell melegíteni előtte.
8/9 anonim válasza:
Érdemes melegvizzel elmosni a kancsót hogy elömelegitett legyen és egy fémkanalat beletenni,amikor forróvizet öntesz bele.Én teát csinálok beföttes üvegbe és csak akkor szokott elpattanni ha télen kintfelejtett üveget behoztam és a lehült üvegbe töltöttem forrót.
9/9 anonim válasza:
Lehet kapni rozsdamentes acél kancsókat is, különböző méretekben. Kiváló példa a kávégépeknél használt tejgőzölő kancsó, de lehet 1.5 litereset is kapni, mondjuk sok teához, vagy ilyesmihez, az sem törik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!