Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a különbség a kovászos...

Mi a különbség a kovászos kenyér és az élesztős kenyér közt?

Figyelt kérdés
ápr. 27. 11:23
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
A kovaszosban kovasz van, az élesztősben meg élesztő. Meglepő, ugye?
ápr. 27. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
A kovászos savanykás ízű, elvileg jobb minőségű, de nekem nem ízlik annyira.
ápr. 27. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

A "kovász" fő összetevőjét is az élesztőgomba alkotja, de egyrészt többnyire többféle élesztőgomba, másrészt tej és ecetsav baktériumok is találhatóak benne.

Így egy kicsit komplexebb az általa alkotott eredmény is. Többféle anyaggá bontja le a lisztben található szénhidrát egy részét, mint a "sima élesztő". Többek közt mint arról a fenti baktériumok neve árulkodik tej és ecet savvá. Amitől kicsit másabb lesz az íze és állaga a kenyérnek.

ápr. 27. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván a kovászost kovásszal készítik ami némileg macerásabb

Az élesztős elterjedtebb ami élesztővel.

ápr. 27. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
tyűhh
ápr. 27. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!