Miben mennyi kálcium van? Mit érdemes enni?
"szinte minden vitamin és ásványi anyag kivész belőlük."
Ne mondj már ilyet! Én vegyész vagyok azt látom hogy neked fogalmad nincs a kémiáról!Pld a kalciumvegyületek hogy a franckarikában "vesznek" ki? Hol tanultál ilyen kémiai kifejezést? Mindjárt megveszek!Áruld el a fölözött tejből hogy lehet túrót készíteni ha nincs benne fehérje?
Ez kicsit komplexebb dolog. Nézz utána pl a wikiben a kalcium és a foszfor kapcsolatának, arányainak, egymásra gyakorolt hatásának (pl. foszfor gátolja a kalcium beépülést).(ill. Foszfor és vas)
Ráadásul az életkor előrehaladtával minden változik, ha pl elmúltál 20 éves, brutál dózisú kalciumot (tabletta) kell megenni, hogy valamennyi be tudjon épülni.
A mennyiségeket megtalálod akármelyik tápanyagtáblázatban, sok ilyen van a neten. Amit megjegyeznék ezzel kapcsolatban, hogy ezek ugye 100g -ra vannak számolva.
Nagyon jól nézhet ki, hogy pl. növényi magvakban milyen sok kalcium van, de arról ne feledkezzünk meg, hogy pl. zabpehelyből 3 hónap alatt eszünk meg 20 dkg-ot, tejből meg 1 húzásra.
14:43-as vagyok.
A hőkezelést a vízben oldódó (B,C) vitaminok nem bírják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!