Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Valóban rákot okozhat (nak) a...

Valóban rákot okozhat (nak) a szója (termékek)?

Figyelt kérdés
Tofu helyett mit egyek tejmentes diétában? Imádtam a sajtot, mindenfélét. Pácolva kóstoltam már a tofut, nem az igazi, de még mindig jobb, mint a semmi. De nem szeretném, ha emiatt rákom lenne.
2010. okt. 27. 00:32
 1/6 anonim válasza:
Manapság mindenre ráfogják, hogy rákkeltő. Elég csak levegőt venni... Nem tudsz olyat enni, ami nem káros, de csak azért, mert valamiről éppen kitalálják, még nem fogsz tőle rákot kapni.
2010. okt. 27. 00:43
 2/6 anonim válasza:
nyugodj meg nemvagy rákos rengeteg élelmiszerben szója van amit úgy veszel meg hogy nemis tudod hogy az van benne. a mcdonalds termékei nagyszázalékban tartalmaznak szóját. ha rendelsz egy pizzát abban is nagyvalószínőséggel lesz olyan ami szóját tartalmaz. mert olcsóbb az előállítása hosszútávon mint a húsé és mégegyszer ne aggódj nincs baj!:)
2010. okt. 27. 01:25
 3/6 anonim ***** válasza:

A szója nem okoz rákot :) Több ezer éve azt eszik a Keleten, nemzeti étel szinte :) Jó hogy nem rákos az összes kínai szinte :D

Simán eheted, én is vega vagyok, minden nap fogyasztom és makkegészséges vagyok :)

2010. okt. 27. 06:09
 4/6 anonim ***** válasza:
Keleten csak nagyon kis mennyiségű és másképpen előállított szóját esznek,mint mifelénk. Nem tudom,hogy valóban rákkeltő-e,ahogy mondják a tudósok. Viszont 3 ismerősöm is volt,aki vegaként szójaféléket evett,mindhárom 30-40 évesen rákban halt meg.
2010. okt. 27. 06:32
 5/6 anonim ***** válasza:

1992-ben ismerkedtem meg a szoyaval es azota fogyasztom, tehat kivan zarva, hogy rakkelto lenne!

Viszont azt erdemes tudni, hogy onallo menukent nem lehet fogyasztani, mint szojabab fozelek pl.

A tofu nagyon finom, En pl. szoktam mezzel fogyasztani, de lehet kakukkfuvel is, de lehet a salataba kiegeszitokent is tenni.

A tofut fuszerezheted, de talald meg a neked megfelelo izt. A szoya babot megfozheted es a salataba lehet tenni 1 ev.kanallal, mivel ennyi a szervezet napi adagja, nem lehet ajanlatos tobbet fogyasztani.

A tofut pl. hus helyet lehet fogyasztani, tehat parolt rizs + tofu + salata! En megszoktam sutni ilyenkor es picit fuszerezem, de En szivesen hasznalok fuszernovenyeket az izesiteshez, mivel egeszsegesebb.

2010. okt. 27. 06:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Az egyáltalán nem mindegy, hogy a (kinai-japán)hagyomanyosan termesztett és ekészitett szójatermékekröl van szó, vagy a mai nagyipari, génmanipulált és vegyszerekkel agyonszennyezett szója az, amit eszik valaki.

At utóbbi kimondottan káros az egészségre, és akinek van rá hajlama, annak okozhat rákot IS. AZ, hogy valaki tizenpár éve fogyasztja és nincs EDDIG baja töle, az inkább szerencse kérdése.

NEm véletlen, hogy újabban annyira reklámozzák, hogy szóját kell enni - ez az egyik legnagyobb üzlet a termelök számára, kevés befektetéssel nagy hasznot hoz, föként a nagy területen gépesitve termesztö módszer miatt.

HA valaki NÉHA fogyaszt szóját, az nem biztos, hoyg árt, de rendszeresen biztos, hogy káros az egészsségre.

2010. okt. 27. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!