Ha belefő valamibe a búzalisztből készült tészta, akkor már az a lé (pl egy leves) is glutént tartalmaz?
Jó, ha vigyáz, nyilván nem.
Most pont arról van szó, hogy milyen az amikor nem vigyáz. Pl csontritkulás, csontdeformitások, fogzománc hibák, fogromlás is tünete.
Tehát jól sejtettem, ha a hétvégi húslevesből megkínálnak azzal, hogy hagyjam ki a tésztát, az sem elfogadható.
Én most kezdtem, sajnos, most derült ki, még az sem tiszta, hogy az autoimmun féle, vagy a nem cöliákiás gluténérzékenység, mert glutén elhagyására a panaszaim (hasmenés, puffadás) elmúltak, de a vérből vizsgált teszt negatív.
A bopsziába nem mentem bele, de így az adókedvezményre nem adják ki az igazolást, mivel ezt én állítom csak, hogy a glutén elhagyására a panaszaim elmúltak.
Azokat a termékeket, ami nyomokban glutént tartalmazhat, még megeszem. De a rántott húst már úgy bundázom a családnak is, hogy gluténmentes panírral eszi mindenki, muszáj sajnos, pedig nagyon drága (mint minden).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!