1/8 anonim válasza:
Pl. sáfrányos rizottó isteni finom.
2/8 anonim válasza:
Igazából semmihez, a sáfránynak semmi jó íze nincs, a színe miatt szokás használni.
3/8 anonim válasza:
2-es: a sáfránynak VAN íze és kifejezetten finom, persze csak ha jó minöséget veszel.
Húslevesbe, rizottóba, néha kalácsokba szokás használni
4/8 anonim válasza:
A 3-as vagyok, a paellába is kell tenni eredetileg
6/8 anonim válasza:
Elsősorban színezésre használják a sáfrányt, tehát olyan ételekbe, melyeket sárgítani akarnak, mint pl. rizottó, vagy húsleves. Mondjuk Magyarországon sáfrányként elsősorban a sáfrányos szeklicét használták régen, nem pedig a valódi sáfrányt, ami krókusznak a bibéje és a világ legdrágább fűszere. De az előbbi is teljesen tökéletes a célra és akár otthon is könnyen termeszthető.
7/8 anonim válasza:
Rizses ételekben jól kiadja az ízét de mehet húslevesbe is
8/8 anonim válasza:
húslevesbe szoktam igazi sáfrányt tenni de csak 2-3 szállat ės finom ize ės szép szine lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!