Érdekelne ha kávéfőzőbe a lefott kávét rakom vissza víz helyett és azzal főzöm le a kávét akkor dupla olyan erős lesz?
AZért nem, mert a zaccban már koránt sincs annyi kraft, mint a friss őröltkávéban, de legalább összecseszed vele a kávéfőzőt.
Ha lefőzött kávét hevítesz benne, az megég és szar lesz az íze.
Felemás dolog, mert a kávépogácsának vízszűrő, víztisztító képessége is van. Például azért nem is gond az alumínium bojler a gépben, illetve egyszerű kávéfőzőben, mert ha kioldódna minimális alumínium (egyébként gyakorlatilag nem), illetve a víz lenne nehézfémekkel szennyezett (bizonyos határig) azt úgyis megkötné a kávépogácsa.
Innen lehet újragondolni, hogy több szempontból is hülyeség az ötlet.
Inkább főzz dupla adagot, vagy használj nagyobb szűrőjű gépet stb.
Megkérdeztem a chat gpt-t.
Ha a lefőzött kávé helyett használod a friss kávét a második főzés során, valószínűleg erősebb ízű lesz a kávé, mivel az első főzés során kivont kávé anyagok hozzájárulnak az újabb adaghoz. Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy dupla erős lesz, hanem inkább egyedi ízjegyekkel rendelkező, koncentráltabb kávét kapsz. Próbáld ki, és nézd meg, hogy milyen ízélményt nyújt számodra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!