Zöld tea egy bögrébe két filter?
Általános zöld tea hatást, természetesen. Koffein és L-theanin. Kellemes és szeretem.
A kérdés arra vonatkozna hogy ne egymás után kelljen kétszer megcsinálni a teát, hanem hogy mi van ha egybe iszom meg a 2 deci vízzel. Vagy vegyek nagyobb bögrét és 4 decibe kellene, ha 2 filter?
#5
Ne ajánlgass neki ilyet, mert aztán a következő kérdés az lesz, hogy 1dl vízhez hány teaszálat rakjon...
#5 ismerem a szálas teát, valóban finomabb és minőségibb. Viszont pont az ár érték és főleg idő arány miatt kötöttem ki végül a filtereseknél. A kérdésem is ezért született meg, időspórolás végett. 2 adag helyett 1 adagba elkészíteni duplán.
#6 kicsit meglepett hogy a rosszindulatú beszólogató gyökerek már az ilyen nyugodt és semleges, ételes témakörökben is ott vannak. Mennyire kell ehhez nyomorult életűnek lenni vajon, hogy még ezekbe a békés témákba is áthozza valaki az ilyet? A kérdés költői volt, nem kell rá válaszolnod, sőt nyugodtan el is lehet kotródni innen.
A zöld tea elkészítése a legidőigényesebb.
Ez egy szertartás.
Mindig szálas teát válassz, abban biztos, hogy csak tea van, semmi más. Ehhez szükség lesz még egy szűrőre is, amibe a leveleket helyezed. Bögrénként, tehát 2,5 deciliterenként, 1 teáskanálnyit kell beletenni.
Fontos, hogy a víz, amivel a zöld tea készül, ne legyen magasabb hőmérsékletű 80 fokosnál. Tehát ne forrald fel a vizet teljesen, vagy ha mégis felforrt, várj néhány percet, míg kissé lehűl, és csak aztán öntsd a teára. Ne lobogó vízzel öntsd le a teát, ennyi a kulcs.
Hagyd állni fél percig, majd további félpercenként kóstold meg, hogy mennyire erős. Van, aki gyengébben, van, aki erősebben szereti, a lényeg, hogy nem szabad túl sokáig állni hagyni.
Két filtert inkább 4 dl vízbe.
Én nem szoktam sajnálni magamtól azt a pár percet, hogy egy jó zöld teát igyak, aminek ki használjam a szervezetre gyakorolt pozitív hatásait.
A filteres teákban sajnos nagyon silány minőségű teafű őrleményeket tesznek, ráadásul maga a filtert klórral fehérítik.
Reggel éhgyomorra szoktam fogyasztani japán szálas zöld teát, 2 percig áztatni 80fokos vízzel ,majd le szűrni.
Köszönöm szépen a hasznos és értékes válaszokat! Újra fogom gondolni a filteres tea kérdéskört, lehet hogy váltok én is inkább a szálasra.
Akkor a 2 adagot 2 decibe verziónál az íze és erőssége lesz simán több és azért nem ajánlott, vagy pedig a hatóanyag is kevésbé tud kioldódni, ha 4 deci helyett csak 2 deci?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!