Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van valami tanácsotok. Miket...

Van valami tanácsotok. Miket szoktatok egy héten főzni? Mennyit költötök mondjuk 1 napi kajára vagy nálatok ez hogy megy? Mit csinálunk rosszul?

Figyelt kérdés

Mi a párommal most untunk bele abba hogy minden ilyen drága lett.

Alig veszünk valamit pl egy zacskó spaggetti, darált hús, sajt meg ez a hülye bolognai por erre már majdnem 3000 forintot fizetünk és az elég 2 napig mert ugye a párom munkába is visz kaját.

Nem a drága dolgokat vesszük mindig ami épp le van akciózva vagy a legolcsóbb.

De annyira drága minden,és nem birunk mindig csak krumplis dolgokat vagy káposztás dolgot, tejberizs meg ilyesmit enni.

Van hogy bemegyunk a boltba és egy 10es alatt nem jovunk ki pedig léttfontoságú dolgokat veszunk. De hogy ebben kb 3 napi kaja van.

Már direkt felírtam jegyzetfüzetbe olcsó ételeket amiket a netrol szedtem de hát elkezdjük megvenni a dolgokat és nagyon nem olcso.

Havi kb egy 90 ezer megy el csak a kajára.

Nem költjük hülyeségre a pénzt. Nagyon ritkán van hogy veszünk egy zacskó csipeszet meg egy uveg olcso üditőt. Havi 3x kb.

20/L

jan. 5. 15:20
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
87%

Mi spórolva is 150 körül költünk élelmiszerre, de mindig fel van töltve a kamra.

Nem is a főzés drága, hanem a reggeli, vacsora, uzsonna.

jan. 5. 17:00
 12/30 anonim ***** válasza:
94%
Pörkölt egész csirkével, tejfölös tészta, sült hús rizzsel, esetleg néha máj vagy- zuzaporkolt.
jan. 5. 18:13
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
90 ezer nem sok két személyre, ennél jobban nem tudom, mit akartok spórolni. Mások itt néha 200 ezreket írnak 2 személyre. Nekem is kb 50-60 egymagamra a kaja, mert nem spórolom halálra magam azért, néha veszek nasit (1000 ft egy csipsz már ugye🤷‍♀️) vagy lusta napon rendelek valamit. Én pl kevés húst veszek, zöldségeket jobban szeretem, így máris kevesebbet költök. Egyébként meg nem szoktam előre tervezni, a boltban tervezek, 1-2 kaja biztos, hogy az épp akciós dolgokból készül.
jan. 5. 18:26
 14/30 anonim válasza:
90%
En ugy sporoltam a legtobbet,hogy nem csinaltam nagy bevasarlast. Mi is ketten vagyunk ,ket naponta fozok. Ha kell friss hus megveszem a hentesesben,zoldseg-gyumolcs van otthon de nem olyan sok,mert,ha elromlik ugyanugy feleslegesen vettem meg.Ha elfogyott a rizs, cuscus,teszta elfutok vagy munka utan megveszem. Nincs felhalmozva semmi,sem edesseg,sem hentes,sem tisztitoszerek,attol nem veszek meg semmit,hogy akcios. Az elejen en is nagybevasaroltam,husok a fagyasztoban, rizs,liszt,lencse de sokszor nem is kivantam,ami ott volt ,akkor mast venni ,igy nem erte meg az en szempontombol.
jan. 5. 18:28
 15/30 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs kajaötlet, akkor valamelyik nagyon bevált, klasszikus szakácskönyvet ajánlom, gyakorlatilag a tartalomjegyzékből el lehet dolgozgatni. Szándékosan nem ragadom ki azokat, amik nekem bejönnek, mindenkinek más lesz jó, és nagyon könnyen fellelhető könyvekről beszélünk.
jan. 5. 18:29
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy hülye ötletnek tartod, de nézd végig a a következö étrendeket, sok ötletet találsz benne:

[link]

jan. 5. 20:22
 17/30 anonim ***** válasza:
0%
Bekell nyalni egy fidesz strómannak. Akkor van kaja meg minden. Remélem segítettem.
jan. 5. 22:03
 18/30 anonim ***** válasza:
88%

Szintén spórolva 350E-ből k.b. 150E megy el kajára. Bár nálam van pro és kontra. Rostdús étrendem talán kicsit megdobja az árakat, ellenben eléggé válogatós vagyok és sok húsfélét nem eszek. Tehát semmiféle luxus étel, csak magyaros menük.

Bolonyait csak házilag készítek szószból és répából, de azt megspékelem porral is. (A por csak régóta volt valahonnan és találtam.) Másképpen csupán porral nem is egészséges és nem lenne értelme annyit güriznem vele.

35/F

jan. 5. 23:18
 19/30 anonim ***** válasza:
0%
El kell lopni és minden nap köpni a kereskedőre, hogy mit képzel magáról
jan. 6. 22:35
 20/30 anonim válasza:
50%

Ha megnézed egy sima ceres megleszendvics, sajt, hús. Ha nagyon nagy luxus akkor még paradicsom, chili,tojás. Ott vagy, hogy egy melegszendvics reggelire elköltöttél 6-7-10 ezer forintot. Vicc az egész.

Nagyon elszálltak az árak, mindegy már mit csinálsz nagyjából.

Viszont amikor wolt-os futár voltam, meglepődtem mennyi pénzt elszórnak az emberek kajára. Voltak 30-40 ezres kiszállítások, volt aki minden nap rendelt. Havi 400-500 at simán elköltenek kajára. Mert simán lusták főzni, meg luxus. Borravalót persze nem nagyon adnak, 100 forint max. De havi 500 at el tudnak költeni kajára.

jan. 7. 12:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!