Földieper termesztésben milyen tanácsotok/praktikáitok lennének?
Van itthon több földieper bokrunk, olvastam is pár komolyabb oldalon (Bálint gazda lapja, bio oldalak) a témáról, de érdekelne mások tapasztalatai és véleménye a módszerekről.
Tehát érdekelne hogy hogy ültetitek, gondozzátok, milyen időközönként frissítitek az állományt és milyen módon (mondjuk ennyi ideig hagyjunk pihenni egy helyet az eper után), kártevők elleni védelem (ha lehet akkor biomódszerek), télre hogy készítitek fel stb.
Várom, a HOZZÁÉRTŐ, ÉRTELMES válaszokat!
Előre is köszönöm.
3 évig vígan el van egy helyen, átültetés 3 évente, augusztus hónapban, csakhogy:
- ahova kerül, azt a területet már tavasszal ha felástuk, lefedtük fekete fóliával, hogy ha nap + eső nem éri, akkor alatta a gaz sem fejlődik ki. Átültetéskor ott vágtunk rajta lyukat, ahova a tő került, ott belocsoltuk, beledugtuk a tövet, és a további években is így gondoztuk.
- ahonnan kiszedtük, azt a részt további egy évig hagytuk pihenni, csak azután ültettünk bele valami más növényt, így ment körbe a kiskertünkben a "vetésforgó".
Jaaa!
Csigák ellen sor végére a föld felszínével egyezően tejfölös poharakat leraktunk, azokba egy-egy kevéske sört öntöttünk. Ha a nap melegétől ez a sör elkezdett "illatozni", a csigák először piálni mentek, de a tejfölös pohár belső oldalán visszamászni már nem tudtak, így a földieper jó része megúszta!
Én télre szalmát szoktam alátenni, mivel így "be is takarom vele" és így nem fognak alá jönni a csigák, és megenni az érett gyümölcsöket majd.
Trágyázni tavasszal és ősszel szoktam.
Locsolni tavasszal és nyár elején, mikor érik, mert így nagyobbak lesznek a szemek.
Én cigarettát szoktam a tő köré morzsolni, mert így nem jönnek a tetvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!