Ananasz a pizzan ... szentsegtöres ... de miert?
En bevallom szerintem nem rossz ... megeszem a Frutti di maresat is meg minden elfogadottat ... ;) de nem ertem miert ekkora "no go" a Hawaii Pizza az olaszoknal?
Onnan jött a kerdes hogy van egy olasz osztalytarsam aki meselte ez abszoluz szentsegtöres (ugyanugy mint a ketchup a pizzara vagy tesztara)
Kapcsolodoan ehhez, nekünk magyaroknak is vannak ilyen hepjeink? Pl. zsiros kenyer csak feher kenyeren vagy nemtudom...
köszönöm
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Aki igazán szeret enni, de úgy tényleg, és nem csak az életben maradás miatt eszik, annak fontosak az eredeti receptek, az összetevők minősége, stb. Egyszóval rendkívül igényesek az ételt illetően.
Szerintem még nagyobb szentségtörés esete az ananászos pizzánál a carbonara, hányan, de hányan csinálják tejszínnel (pedig csak tojássárgája kell bele) te jó ég, egy olasznak ettől a haja is égnek áll.
Magyaroknál is vannak vérbeli gourmet-k, hallgass meg egyszer egy nyíregyházit egy debrecenivel a töltött káposztáról vitatkozni. Előbbi paradicsomos lében főzi, édeskáposztába tölti, utóbbi savanyú káposztába tölti, füstölt-rántott lében főzi. Soha nem fognak egyetérteni, és szapulják is a másikét.
Vagy a bajai-tiszai halászlé.
De vannak olyan ételek, amelyeket a történelem alakított, és ma már a ma használtat tartjuk eredetinek, kivéve néhány igazán elszánt hagyományőrzőt.
Legjobb példa a gulyás. Eredendőn marhahúsból készült étel, és valójában nem is leves, és a krumplin, hagymán kívül nem tartalmazott egyéb zöldséget.
Palócleves dettó: eredetileg bárányhúsból készül.
De nemzetközi példa a chili-s bab, na ezt a mexikóiak kikérik maguknak! Ők soha nem raknának bele kukoricát például, ellenben raknak bele feketecsokit.
Estig lehetne sorolni:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#15
Ez inkább begyepesedettség és sznobizmus, amit írsz. Rengeteg embert, aki szeret enni, pont hogy az jellemez hogy nem ragaszkodik görcsösen semmiféle állítólagos eredetj receptez, hanem folyamatosan kísérletezik, próbál ki új dolgokat. Pl pizzákat új feltétekkel.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Gyerekek, ez rosszabb, mint az ezo! Rettenet.
A rovatot meg is lehetne szüntetni.
A pörköltbe mikor tegyem bele a sajtkrémet? Ti mennyi mustárt tesztek a gulyásba?
Ezekre is mind az lehet válaszolni, hogy amennyit szeretnél.
Meg is szoktam kapni, ha le merem írni, hogy a sóletbe nem kell karfiol.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
"A pörköltbe mikor tegyem bele a sajtkrémet?"
Amikor csak akarod. Ha te úgy szereted, egyed úgy, semmi, de semmi nem létezik ami megtiltaná, hogy valaki sajtkrémmel egye a pörköltet. Nem léteznek kajaszabványok, nincs ételrendőrség, ha valami neked ízlik, akkor edd azt és edd úgy!
Nem tudom, mi ebben olyan érthetetlen koncepció.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én is pont ellenkezőleg gondolom, mint 15-ös 1. bekezdése, legalábbis rám az ellenkezője igaz.
Én szeretem a pizzát, és szeretek minél többfélét kipróbálni. Van egy olcsó pizzéria, a pizzáik 75 %-át rendeltem már, talán csak az étlap első pár pizzáját nem, amik nagyon alap pizzák, kevés feltéttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!