Ananasz a pizzan ... szentsegtöres ... de miert?
En bevallom szerintem nem rossz ... megeszem a Frutti di maresat is meg minden elfogadottat ... ;) de nem ertem miert ekkora "no go" a Hawaii Pizza az olaszoknal?
Onnan jött a kerdes hogy van egy olasz osztalytarsam aki meselte ez abszoluz szentsegtöres (ugyanugy mint a ketchup a pizzara vagy tesztara)
Kapcsolodoan ehhez, nekünk magyaroknak is vannak ilyen hepjeink? Pl. zsiros kenyer csak feher kenyeren vagy nemtudom...
köszönöm
Nen az.
Aki ilyenen felb*a magát, azt nem tudom, hogy sajnáljam, vagy irigyeljem, hogy ennyire nincs más gondja.
Valaki kitalálta, elterjesztette, és a sok social media függő megy a tömeg után és mondja, hogy jajj mekkora szentségtörés... Ugyanez azzal, hogy a tejet vagy a müzlit öntöd-e először. Miért is baj, ha én a tejet? Nem akarom, hogy elázzon teljesen a müzli. Az ananász jó a pizzán, bár ritkán eszem. Szeretem a popzenét és a romkom a kedvenc műfajom. Rendelek Sheinről, hiába környezetszennyező. Van egy csomó ilyen népszerűtlen véleményem, amit néhány gyökér miatt szégyellnem kéne, de nem fogom.
És tényleg képesek emberek ilyeneken fennakadni... Tinderen is írja a srác, hogy nagyon fontos kérdése van, ezen múlik a kapcsolatunk jövője, az epret por vagy kristálycukorral eszem. Írtam, hogy semmilyennel. Ghostolt.
Jó példa lenne, ha pizzát szinte csak Olaszországban csinálnának. De egyrészt már náluk is vannak nagy eltérések. Másrészt alapvető eltérések vannak az amerikai és az olasz pizza között, és mára a pizza gyakorlatilag a globalizáció terméke. Az itthon leginkább árult kínai ételnek is megvannak a helyi sajátosságai.
Megjegyzem, ismertem embert, aki csirkéből csinálta a gulyást, gulyáskrém hozzáadásával.
Népligeti terepfutó szaküzletünkben segítünk a számodra leginkább megfelelő cipő kiválasztásában. Szívesen megosztjuk veled tapasztalatainkat is.
A ketchup és az ananász között van különbség. Egy olasz étterem tulajdonostól idézek: Miért kérnek a magyarok konzervet a pizzára, amikor ott van a friss!
Az olasz paradicsom alapú mártás nem ketchup. Más a készítési módja, más összetevők. A töltött paprika és a lecsós hús sem felcserélhető, pedig alapvetően ugyanazon anyagokból készül.
Az ananász nem őshonos náluk. Egyébként a pizza őstörténetében a maradék kenyértészta felhasználása szerepel. Akárcsak nálunk is szokásos lepénykenyereknél. És tájegységenként, koronként az tettek rá, ami éppen adódott. Volt úgy, hogy semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!