Száz% gyümölcslé tényleg száz%-os? Akkor mi oka hogy eltér az íze a kettőnek?
Mért? 2 alma, 2 narancs, 2 eper pont egyforma ízű?
A 4-es válasz hülyeség, a 100% attól az, hogy nincs benne cukor, színezék, aroma.
Nyáron, amikor nagy tömegben terem, a leggyengébb minőségű, logolcsóbb, legxarabb gyümölcsből sűrítményt készítenek úgy, hogy főzéssel eltávolítják belőle a vizet. Ebben a sűrítményben megmarad a cukor és kalória, de nincs benne rost és C-vitamin.
Na ebből sűrítményből csinálják a következő szezonig a polcokon található hónapokig eltartható "üdítőket".
Amelyik 100%-osnak van írva, abban a sűrítményen kívül csak víz van, tehát csak visszapótolják a korábban kivont vizet.
Az 50%-osnak viszont a fele cukros víz, a 12%-osnak 78 %-a cukros víz.
Az igazi, nem sűrítményből, hanem facsarással készült 100%-os gyümölcslé a hűtőben van, kb. egy hétig tartható el és kétszer-háromszor annyiba kerül, mint a fenti, sűrítményből készültek.
A sürítményhez NEM fözik a gyümölcsöt és nem a rossz minöséget használják fel, és megamarad benne a rost meg a c-vitamin is!
Megint egy olyan ostoba valaki, akinek fogalma sincs a témáról, de okoskodni tud, meg hülyeségeket írni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!