Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Minőségét megőrzi: 2023.07.01....

Minőségét megőrzi: 2023.07.01. Nyuszicsokikat megehetem-e még? Apuka.

Figyelt kérdés
2023. nov. 24. 06:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%

A minőségét megőrzi az nem azt jelenti, hogy ha elérjük a dátumot akkor ki kell dobni, mert nem jó.

Az csak egy irányadó dátum, ami azt mondja meg, hogy a csoki mennyi ideig lehet olyan tökéletes állapotú, mint ahogyan a boltban vetted. Utána is jó, csak már nem olyan a minősége, de ezzel nincs semmi baj, ugyanúgy ehető.

(Más a helyzet azoknál az ételeknél, ahol azt írják rá, hogy FELHASZNÁLHATÓ/FOGYASZTHATÓ, mert akkor valószínűleg az a termék a rajta lévő dátum után már nem valószínű, hogy megfelelő arra, hogy megedd.)

2023. nov. 24. 06:46
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

A csoki tipikusan sokkal tovabb fogyaszthato mint a lejarati datuma, csak egyre csokkeno elvezeti ertekkel. Egy ido utan kicsapodik rajta a kakovaj, elkezd szaradni, vegul ehetetlen morzsalekka valik.

Ha nem peneszes, nem ment bele bogar, a juliusban 'lejart' csoki siman eheto.

2023. nov. 24. 08:00
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy #1 írja, ha "minőségét megőrzi" felirat szerepel rajta, az azt jelenti, hogy a csomagoláson szereplő körülmények közt tartva, addig olyan minőségű lesz, mint ha aznap vennéd meg a boltban. A lejárat után is ehető marad, csak én pl. Milka nyuszival jártam úgy, hogy lejárat után az íze már nem volt olyan finom. De akár sütemény tetejére vagy valamibe tölteléknek, öntetnek még simán felhasználható.
2023. nov. 24. 08:14
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha nincs fura szaga vagy íze akkor igen

Az lehet hogy picit fehér lesz mikor kibontod, de az természetes, attól még ehető

2023. nov. 24. 08:15
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Megengedem
2023. nov. 24. 08:17
 6/17 anonim válasza:
82%
Én megettem a lejárt nyuszicsokit és higfosásom lett tőle a karácsonyi vacsora alatt tavaly.
2023. nov. 24. 08:22
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Vagy mástól amit a vacsora alatt magadba vittél.
2023. nov. 24. 08:31
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Ki kell bontani.Ha fehér száraz akkor hagyd inkább,mert akkor a legjobb csokinak is kb olyan íze lesz mint a legolcsóbb iztelen zsíros csoki.
2023. nov. 24. 22:27
 9/17 anonim ***** válasza:
Még persze lehet kicsit már kifehéredett de attól semmi baja.
2023. nov. 25. 10:40
 10/17 anonim ***** válasza:
84%

A kivilágosodás a kiváló kakaóvaj.

A csoki sokáig bírja szavidő után is. Pl nagyon finom most is a januárban szemtelenül leárazott szaloncukor most is.

A Szamos szaloncukor tavaly és most is 2800 ft egy doboz, januárban 800 ft-ért vettem. Ma is nagyon finom, pedig már rég nem szavatos.

Amúgy én kb 70-80%-ban csak lejárt szavis ételeket eszem.

A Pöttyös rudi kb 2-3 héttel a lejárat után is ugyanolyan finom. Tejföl, túró is kibírja kb 3 héttel tovább, stb. Az a titka hogy bontatlan legyen és hűtve kell tárolni folyamatosan! Ha meg felbontod, mielőbb fogyaszd el!

Felbontod, úgyis észreveszed ha nem jó (nem szokott baj lenni vele, csak a sérült vagy lyukas a csomagolása). Szagán, állagán, vagy ha megkóstolod az ízén észreveszed úgyis ha nem jó. A termék nem tudja hogy a szavidő után "romlottnak kéne legyen"! A szavidő azt jelenti hogy a gyártó addig garantálja a minőségét a terméknek. Ettől függetlenül ha pl picit nem jól lett lehegesztve a csomagolása, a szavidő lejárta előtt is meg fog romlani. Na ilyet vettünk már mi is, hogy még szavis volt és romlott!

2023. nov. 26. 11:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!