Minőségét megőrzi: 2023.07.01. Nyuszicsokikat megehetem-e még? Apuka.
A minőségét megőrzi az nem azt jelenti, hogy ha elérjük a dátumot akkor ki kell dobni, mert nem jó.
Az csak egy irányadó dátum, ami azt mondja meg, hogy a csoki mennyi ideig lehet olyan tökéletes állapotú, mint ahogyan a boltban vetted. Utána is jó, csak már nem olyan a minősége, de ezzel nincs semmi baj, ugyanúgy ehető.
(Más a helyzet azoknál az ételeknél, ahol azt írják rá, hogy FELHASZNÁLHATÓ/FOGYASZTHATÓ, mert akkor valószínűleg az a termék a rajta lévő dátum után már nem valószínű, hogy megfelelő arra, hogy megedd.)
A csoki tipikusan sokkal tovabb fogyaszthato mint a lejarati datuma, csak egyre csokkeno elvezeti ertekkel. Egy ido utan kicsapodik rajta a kakovaj, elkezd szaradni, vegul ehetetlen morzsalekka valik.
Ha nem peneszes, nem ment bele bogar, a juliusban 'lejart' csoki siman eheto.
Ha nincs fura szaga vagy íze akkor igen
Az lehet hogy picit fehér lesz mikor kibontod, de az természetes, attól még ehető
A kivilágosodás a kiváló kakaóvaj.
A csoki sokáig bírja szavidő után is. Pl nagyon finom most is a januárban szemtelenül leárazott szaloncukor most is.
A Szamos szaloncukor tavaly és most is 2800 ft egy doboz, januárban 800 ft-ért vettem. Ma is nagyon finom, pedig már rég nem szavatos.
Amúgy én kb 70-80%-ban csak lejárt szavis ételeket eszem.
A Pöttyös rudi kb 2-3 héttel a lejárat után is ugyanolyan finom. Tejföl, túró is kibírja kb 3 héttel tovább, stb. Az a titka hogy bontatlan legyen és hűtve kell tárolni folyamatosan! Ha meg felbontod, mielőbb fogyaszd el!
Felbontod, úgyis észreveszed ha nem jó (nem szokott baj lenni vele, csak a sérült vagy lyukas a csomagolása). Szagán, állagán, vagy ha megkóstolod az ízén észreveszed úgyis ha nem jó. A termék nem tudja hogy a szavidő után "romlottnak kéne legyen"! A szavidő azt jelenti hogy a gyártó addig garantálja a minőségét a terméknek. Ettől függetlenül ha pl picit nem jól lett lehegesztve a csomagolása, a szavidő lejárta előtt is meg fog romlani. Na ilyet vettünk már mi is, hogy még szavis volt és romlott!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!