Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A vajat vagy a margarint...

A vajat vagy a margarint szereted jobban?

Figyelt kérdés
2010. okt. 20. 14:34
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
A vaj finomabb és egészségesebb is. A margarin egy mesterséges anyag, káros.
2010. okt. 20. 14:36
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
A vaj sokkal jobb!
2010. okt. 20. 14:39
 3/10 anonim ***** válasza:
Szendvicsbe margarint természetesen (Bertolli isteni), ami nem káros egyáltalán, főzéshez olcsó Tescós margarin, de vaj is mindig van itthon. Krumpli pűré sokkal finomabb vajjal, mint margarinnal.
2010. okt. 20. 14:43
 4/10 anonim ***** válasza:
66%

bocs de a margarin nem egészségtelen és nem káros :D:D te se figyeltél a kémiaórákon.

amúgy én is a vajat szeretem jobban.

2010. okt. 20. 14:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Miért mesterséges, káros a margarin? Növényi olajok, zsírok felhasználásával készül. A bolti teavaj sem olyan, mint amit a vidéki háziasszonyok az igazi, tehénből fejt tejből készítenek.

Süteményekbe nekem a Rama az igazi, krumplipürébe is, de abba tejszínnel. Vajat ritkán veszek, egyrészt az ára miatt, másrészt képes vagyok még üresen is enni, esetleg nagyon kicsi kenyérrel. És nem vagyok egy nádszál:(

2010. okt. 20. 14:57
 6/10 anonim ***** válasza:
vajat jobban
2010. okt. 20. 15:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Inkább vaj párti vagyok, sokkal finomabb :)

Egyébként a margarinnal az a baj, hogy a hidrogénezés során (hogy a növényi zsír vajszerű legyen, hidrogénezni kell) a telítetlen zsírsavak is telítettek lesznek (mivel felbomlanak a kettős és hármas kötések, és a hidrogének bekötnek oda, ahol van "szabad hely" ) a szervezetnek meg sokkal nehezebb feldolgozni a telített zsírokat...

2010. okt. 20. 15:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Margarin :D
2010. okt. 20. 17:42
 9/10 anonim ***** válasza:

Vaj!

Nekem sokkal jobban ízlik,mint a margarin,nekem az íztelen a vajhoz képest.

2010. okt. 20. 18:57
 10/10 anonim ***** válasza:
Vajat, margarint nem eszem.
2010. okt. 20. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!