Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A vegán emberek miért úgy...

A vegán emberek miért úgy készítik el a vegán ételeket hogy hasonlítsanak a húshoz?

Figyelt kérdés

Ha ennyire utálják a húst, akkor miért akarják hogy a vegán ételek a húshoz hasonló állaga és íze legyen?

Ez nem emlékezteti őket hogy így olyan mintha ‘meggyilkolt’ állatokat esznek ami ellen már évtizedek óta harcolnak?

Csak én nem értem a logikájukat?

2023. okt. 27. 08:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
23%

Azért mert ennek az a lényege, hogy mivel már annyira fejlett az emberiség, hogy nem kényszerül rá a húsevésre

Annyit kell tennünk, hogy megszerettetjük magunkat és a testünket az alternatívákkal

Win-win ha ezt jól csinálják

2023. okt. 27. 08:41
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
A vegán emberek nem a húst utálják. Olyanok is vannak, őket finnyásoknak hívjuk, lehet, hogy ők valóban nem esznek húshelyettesítőket.
2023. okt. 27. 08:47
 3/13 anonim ***** válasza:
86%

Mert sokaknak pl nem bírja a gyomra a húst, szóval nem eszik, de az ízét szeretik.

Vannak olyanok is akik azért nem eszne húst mert sajnálják az állatokat, de szerintem nekik sincs bajuk a hús ízével, csak az "előallítási módjával".

2023. okt. 27. 08:49
 4/13 anonim válasza:
51%

Csak te nem érted, meg a hozzád hasonló nem túl éles kések a fiókban.

Nem túl bonyolult megérteni, azok a vegánok, akik húshoz hasonlító vegán ételeket esznek, azok nem a húst meg az ízét utálják, hanem nem értenek egyet a húsiparral és a környezetszennyezéssel, amit okoz.

2023. okt. 27. 09:11
 5/13 anonim ***** válasza:
28%

Mert hiányt akarnak pótolni. A hús hiányát. Nem lehet. A vegánság kb. 90%-a mentális probléma miatt alakul ki. Szorongunk a haszonállatokon, hogy jajj szegények, egyszer rossz ízű, sületlen húst ettünk és megundorodtunk az összes élő állatt húsától. De ezek mind fejben vannak. Ha szervileg semmi egészségügyi baj nincs, ami tiltja a húsfogyasztást, akkor ezek csak az eltorzított gondolkodásnak köszönhetőek.

Tudat alatt persze tudjuk ezt, ezért akarunk alternatívát. De nincs.

Be van csomagolva a vegánság abba, hogy "én jó vagyok, védem a környezetet, az állatokat, a bolygót, a testemet". Tehát szorongok, nem akarok meghalni. Csak ez nincs így kimondva. Pedig ez lenne az egyenes kommunikáció.

2023. okt. 27. 10:35
 6/13 anonim ***** válasza:
15%

Indiában, akik nem esznek állati eredetű dolgokat egyáltalán, vagy csak olyant nem, amihez meg kell ölni az állatot, azoknak a gondolkodása sokkal komplexebb az evésnél. Egy összetett életfilozófia.

Ahogyan a jógánál is így van. A gyakorlatok eljutnak mindenhová a világban, de a lényege nem igazán.

Ők ott nem akarnak húsnak kinéző, húsra emlékeztető ételeket enni.

Azok, akikről kérdezel, azok ilyen divat-vegánok, meg ál-álatvédők.

Jaj-jaj-jaj, szegény gyesznót megölik, jaj-jaj… az az állat meg sem születne, ha nem akarnánk enni belőle.

Az észbeli képességeikre jellemző Győzike egyik esete (Hal a tortán?)

Három napja vega vagyok. A húslevesből a levét megeszem, de húst ne adjál.

2023. okt. 27. 11:08
 7/13 anonim ***** válasza:
89%

1. Mert a legtöbben nem azért vegák/vegánok mert utálják a húst.

2. Nem csak a vegánoknál, hanem kb mindenkinél bevett szokás hogy ha egy fogásban egyetlen összetevőt nem akarsz megenni, akkor helyettesíted vagy kihagyod. Én pl utálom a csípős paprikát, úgyhogy simán csinálok “chilis babot” csak fűszerpaprikával. Mert a kaja jó, csak egy összetevőjét nem akarnám enni.

2023. okt. 27. 14:46
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Vegaként én is szoktam időnként ilyen húshelyettesítőket venni, mert nem a hús ízével vagy állagával van a gondom. Néha hiányzik egy megszokott íz olyankor jók ezek, de sok vega/vegán egyáltalán nem vesz ilyeneket.

Miért emlékeztetne a meggyilkolt állatra? A legtöbb ilyen helyettesítő amúgy is a nagyon feldolgozott hústermékek alternatívája (virsli, párizsi,darált hús, csirkenugetts stb), úgyhogy a húsos "verziónál" is elég könnyű elfelejteni hogy miből is készült.

2023. okt. 27. 16:21
 9/13 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem szimplán nehéz elszakadni a megszokástól. A magyar ételek hússal készülnek nagyrészt. Ha valaki vegán attól még lehet az ismerős ízeket szeretné érezni, a szokásos boltban bevásárolni ahelyett hogy végig járná a fél várost egzotikus boltokért, esetleg olyan típusú ételeket főzni amikben már van gyakorlata.

Nyilván Indiában krva könnyű vegánnak lenni anélkül hogy próbálnák a húst "utánozni", hiszen ők ebbe a húsmentes gasztronómiába születtek bele. Aki viszont töltött paprikán meg párizsis szendvicsen nőtt fel, az nem tud egyik napról a másikra átkattanni. Még ha estleg maga a hús íze nem is ízlik neki, az állaga, az ételekben betöltött funkciója még kellhet neki. Én simán eszek vegán hamubergert vagy pizzát vagy ilyesmit, mert ismerős ízek, nem zavar hogy nincs bennük hús. De az indiait utálom. Nem azért mert vegán, hanem mert nem az általam megszokott ízekkel találkozom.

Szerintem egy disznónak jobb meg sem születni mint szenvedni egy életen át, aztán kínok között meghalni. Nem vagyok amúgy vegán, de tisztelem azt aki ilyen komolyan veszi az állatvédelmet.

2023. okt. 28. 21:20
 10/13 anonim ***** válasza:
12%
Mert csak felültek egy divathóbortnak, valójában kívánják a húst. Ilyenkor látszik, mekkora ökörség ez a veganizmus.
2023. okt. 31. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!