Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki hogy tekint a kajára/kajálá...

Ki hogy tekint a kajára/kajálásra? Inkább élvezet forrása, szinte minden étkezés egy kulináris élmény, vagy inkább csak egy szükséges tevékenység, energiaforrás és nagyjából mindegy mi az?

Figyelt kérdés

A kérdés onnan ered, hogy én imádom a kajálást/főzést, még egy szendvics elkészítésére is nagy gondot fordítok, különlegessé teszem, új dolgokat próbálok ki rendszeresen, és nagyon élvezem a főzést/evést. Az életemnek ez egy jelentős boldogságforrása.

Egy családtagom viszont totál ellenkezője, nincs is kedvenc kajája, minden csak úgy elmegy, és rendszeresen mondja hogy miért nem találnak már fel egy tablettát a kaja kiváltására. Kíváncsi vagyok mennyien osztják ezt a számomra elképzelhetetlen véleményt.

2023. okt. 24. 08:39
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A hétköznapokban nem központi téma az evés az életemben. Eszem, mert különben éhes vagyok. Szoktam főzni, de nem naponta. Azt is inkább szükséges feladatnak érzem.

Egyébként szeretek enni, csak nem ekörül forog az életem. Vannak kedvenc ételeim, vannak kedvenc éttermeim. Várom, ha megyünk valahova étterembe, vagy ha a kedvencemet főzni nekem valaki, vagy ha én főzök valami különlegeset.

2023. okt. 24. 10:38
 12/19 Metionin ***** válasza:
100%
Szeretek enni és ha megcsinálom magamnak a kaját, akkor az normálisan is néz ki, van hozzá saláta, köret, a reggelihez zöldség stb. Viszont időpazarlásnak érzem a főzést, nem élvezem, unom, főleg utána a mosogatást. Az lenne a legjobb, ha lenne kaja, olyan, amit szeretek és az én ízlésem szerint készült de nem nekem kellene megfőzni és takarítani utána.
2023. okt. 24. 10:50
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Számomra csak egy szükséges rossz, ami rengeteg időt és pénzt visz el.
2023. okt. 24. 19:01
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szuper lenne a tabletta. Biztos nem főznék, de amikor kedve van az embernek, akkor ki lehetne élvezni a főzést is, különleges alkalmakkor pl.

Kedvenc kajám nincs olyan értelemben, hogy na azt bármikor, bármennyit, ha az a kérdés, mit egyek az adott nap, általában tápanyagokban gondolkodom, aztán ennyi, néha előfordul, hogy megkívánok egy pizzát, mekit, stb, szóval talán ezek a trash kaják állnak a legközelebb a kedvencemhez, de havi 1-2x szoktam max rendelni, mert sajnálom a pénzt az evésre általában. Persze nyilván a mindennapi kajáim is ízlenek, de nem szoktam túlbonyolítani a témát.

2023. okt. 24. 20:06
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Huh, én azok közé tartozom akik imádnak főzni, sütni, enni. Sajnos. Nagyon hízós vagyok, emiatt számolom a kalóriákat, és rajtam van a vilagfajdalom hogy nem hódolhatok ennek a tevékenységnek amennyit szeretnék, mert napi 1500 kcalba sajnos nem fér bele. Szeretek kísérletezni, sokféle alapanyagot és ételt szeretek. A moslékolást kevésbé, persze nem fine dining módon, de azért nem teljesen mindegy hogy mi kerül elém.

Egyes válaszolóhoz hasonló viszont tesóm, aki világ életében hadban állt az evéssel mint tevékenységgel, emiatt főzni is utál. Ő gyerekként is mondta, hogy azért várja hogy felnőjjön, mert akkor nem kell többet ennie soha :-) a mai napig próbálja egy nagyobb étkezéssel letudni az egész evés dolgot, sajnálja a rászánt időt így is. A kajara nagyon finnyás, azt eszi meg amit éppen abban a pillanatban kíván. Apukám pezsgőt bontott, amikor elköltözött, mert míg otthon lakott, hiába lett megbeszélve a menü, tuti hogy amibe egyik nap beleegyezett, másnap már nem kellett, mert "nem kívánja". Amióta elköltözött, annyival javult a helyzet, hogy be kell osztania a pénzét, így gyakrabban kívánja meg az olcsóbb kajákat :-D

2023. okt. 25. 06:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az eves szex, vallas, minden.

Mar akkor is az volt, amikor gyerekkoromban a szocializmus valasztek nelkuli vilagaban egy vajaskenyeret ettem jonatanalmaval.

2023. okt. 25. 14:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Én imádok enni,szokatlan,ha valaki nem (már 3 ilyen embert is tudok a környezetemben.)

Én amúgy kicsit inkább a felé hajlok,hogy az élvezeti értéke nagyobbat dob szerintem,mint a jóllakás/gyomrom telerakása.

Én úgy szoktam mondani,hogy az evés az egy szent szertartás.

(szal jó egyedül tölteni, vagy csak olyanok körében, akikkel kölcsösen szeretjük egymást; hogy nyugodt legyen, békés,és zavartalan,hogy töltse a lelket is.)

jan. 11. 22:57
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
*Szóval nálam az evésnek a lényege picit elsősorban az, hogy élvezni Kell. (Lehetőleg ezt a szertartást ne rontsa el senki;Tényleg, nekem ez egy szent dolog. )
jan. 11. 23:00
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
*Szal meg kell adni a módját, lehetőség szerint csak olyanokkal töltsük,akit szeretünk, vagy tök egyedül.Az is teljesen jó.
jan. 11. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!