Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki hogy tekint a kajára/kajálá...

Ki hogy tekint a kajára/kajálásra? Inkább élvezet forrása, szinte minden étkezés egy kulináris élmény, vagy inkább csak egy szükséges tevékenység, energiaforrás és nagyjából mindegy mi az?

Figyelt kérdés

A kérdés onnan ered, hogy én imádom a kajálást/főzést, még egy szendvics elkészítésére is nagy gondot fordítok, különlegessé teszem, új dolgokat próbálok ki rendszeresen, és nagyon élvezem a főzést/evést. Az életemnek ez egy jelentős boldogságforrása.

Egy családtagom viszont totál ellenkezője, nincs is kedvenc kajája, minden csak úgy elmegy, és rendszeresen mondja hogy miért nem találnak már fel egy tablettát a kaja kiváltására. Kíváncsi vagyok mennyien osztják ezt a számomra elképzelhetetlen véleményt.

2023. okt. 24. 08:39
A kérdező szavazást indított:
Imádok enni, új kajákat kipróbálni, esetleg főzök is
Van egy-két kedvenc kajám, de amúgy nem izgat különösképpen
Csak energiaforrás, nagyjából mindegy mit eszek
Bárcsak ne kéne enni, nyűg az egész, a tabletta kaja helyett jó ötlet
Amúgy szeretném, csak valami egészségügyi probléma miatt rendszeresen rossz élmény (pl sav, reflux, bulémia, stb)
42 szavazat
1 2
 1/19 anonim válasza:
100%

Még soha nem főztem egyedül, magamnak, remélhetőleg ez minél tovább így is marad, szerencsére van rá lehetőségem.

Van egy kis emésztési zavarom, de emellett engem az étel semmiféle jó érzéssel nem tölt el, nem szeretem ha tele vagyok, fárasztó számomra az evés, még soha nem éreztem azt a mások által gyakran leírt érzést, hogy "hú de ennék most egy jó pörköltet", a zsíros ételektől leginkább az undor fog el, nem szeretem ha b@szakodni kell az étellel, pl csirkecomb, legyen minél egyszerűbb megenni, ez a tablettás dolog jó ötlet lenne.

Egyedül az édesség az amire azt mondom, hogy finom, de ugye édességet meg nem lehet enni egész nap.

2023. okt. 24. 08:57
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Főzni is szeretek és étterembe járni is. Főleg más konyhák ételeit kipróbálni. A spanyol tapas bárok a kedvenceim 😇
2023. okt. 24. 08:57
 3/19 anonim ***** válasza:
94%
én csak zabálok, mintha nem lenne holnap
2023. okt. 24. 09:00
 4/19 anonim válasza:
100%
Ja igen és számomra az evés minden nap egy feladat, amit meg kell csinálnom azért hogy ne haljak meg, van hogy kihagyok egy főétkezést(ha itthon vagyok kb sosem reggelizek), leginkább csak azért szoktam enni mert már tényleg nagyon éhes vagyok, de akkor sincs semmi kedvem hozzá, csak kénytelen vagyok megcsinálni
2023. okt. 24. 09:01
 5/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, mindegyik nagyon hasznos!

Nem is gondoltam hogy ennyire változatosan állnak ehhez az emberek! Magamat meg az említett családtagot csak ritka kirívó eseteknek gondoltam.

2023. okt. 24. 09:06
 6/19 anonim válasza:
89%

Na jó egy utolsó kiegészítés csak hogy ledöbbentsem a kajaimádókat

Alapból anyum szokott csinálni kaját, ezért hogy ne romoljon meg, kénytelen vagyok ebédelni is meg vacsorázni, de ha elfogyott akkor annyit csinálok hogy délután 3-4kor lemegyek kb 2000Ft értékben mekizni és ennyi az egész napi étkezésem. Meg mondjuk eszek még este egy kis édességet

#1 #4

2023. okt. 24. 09:09
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően szeretek enni. Főleg férjemmel szeretünk leülni és egy film mellett tartani nagy kajálást.

Van mikor egyedül is így vagyok, de csak ha van étel amire nagyon rá vagyok éhezve. Más esetben egyedül inkább csak eszek, mert kell.

Viszont én az evésnek csak az elfogyasztási részét élvezem, az elkészítését már kevésbé.

2023. okt. 24. 09:13
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem mindegy, hogy mit eszem, mindig főzünk, de nem szeretek sok időt ráfordítani és ritkán próbálok ki újdonságokat.

Tehát megvan a jól bevált menüválaszték, max. 1 óra alatt elkészülő ételekkel.

A díszítésre pl. abszolút sajnálom az időt, sütök itthon süteményeket, de sosem díszítem őket.

2023. okt. 24. 09:40
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos szeretek enni, fõzni is, de szerintem jobban járnék, ha nem. A covid alatt reméltem, hogy esetleg elmegy az ízlelésem, és így könnyebb lenne a diéta megtartása, de hát nem.

Igyekszem egészségesen enni, és limitálni a porciókat.

2023. okt. 24. 09:59
 10/19 anonim ***** válasza:
88%
Mióta felnőtt vagyok, és teljesen magam válogatom meg, mit eszek, mindenképp élvezet számomra a kajálás. Szerencsére bő a kedvenc kajáim köre. :)
2023. okt. 24. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!