Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha Pektinnel főzünk lekvárt...

Ha Pektinnel főzünk lekvárt akkor azt kell keverni folyamatosan?

Figyelt kérdés

2023. okt. 1. 14:59
 1/7 anonim ***** válasza:
70%

Igen.a pektin ragad.

De egyébként főzz olyan gyümölcsből aminek eleve maga a pektin tartalma.

2023. okt. 1. 16:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
24%
Minden lekvárt sokáig órákon át kell főzni, a cukor adagolása barnulása utan pár felfortyanás bő 45 perc után lesz stabil nem folyós . Cukor gyümölcs ennyi kell , nem dzsemfix sem más egyebek.
2023. okt. 1. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
83%
A pektin a gyümölcsökböl kivont zselésítö anyag, ugyanolyan a hatása, mintha magas pektintartalmú gyümölcsöt föznél, vagy azt adagolnál hozzá, csak az íze semleges.
2023. okt. 1. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
64%
1-es: a javaslatod nem igazán jó, ha valaki olyan gyümölcslekvárt akar, aminek nem magas a pektintartalma, azon nem segít, hogy másfélét tudna készíteni!
2023. okt. 1. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Bocs Kobak Körte lekvárról van szó.
2023. okt. 1. 18:44
 6/7 anonim ***** válasza:
Kell. Egyrészt hamarabb kész van, másrészt nem ragad le. Nem a hozzaadott cukortól ragad le hanem ami eleve a gyumolcsben benne vab
2023. okt. 1. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
aha, köszi
2023. okt. 2. 17:25

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!