Ha Pektinnel főzünk lekvárt akkor azt kell keverni folyamatosan?
Figyelt kérdés
2023. okt. 1. 14:59
1/7 anonim válasza:
Igen.a pektin ragad.
De egyébként főzz olyan gyümölcsből aminek eleve maga a pektin tartalma.
2/7 anonim válasza:
Minden lekvárt sokáig órákon át kell főzni, a cukor adagolása barnulása utan pár felfortyanás bő 45 perc után lesz stabil nem folyós . Cukor gyümölcs ennyi kell , nem dzsemfix sem más egyebek.
3/7 anonim válasza:
A pektin a gyümölcsökböl kivont zselésítö anyag, ugyanolyan a hatása, mintha magas pektintartalmú gyümölcsöt föznél, vagy azt adagolnál hozzá, csak az íze semleges.
4/7 anonim válasza:
1-es: a javaslatod nem igazán jó, ha valaki olyan gyümölcslekvárt akar, aminek nem magas a pektintartalma, azon nem segít, hogy másfélét tudna készíteni!
5/7 A kérdező kommentje:
Bocs Kobak Körte lekvárról van szó.
2023. okt. 1. 18:44
6/7 anonim válasza:
Kell. Egyrészt hamarabb kész van, másrészt nem ragad le. Nem a hozzaadott cukortól ragad le hanem ami eleve a gyumolcsben benne vab
7/7 A kérdező kommentje:
aha, köszi
2023. okt. 2. 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!