Fogtam 2keszeget. Az egyiken volt egy féreg szerű valami. A hal belseje teljesen tiszta volt. Az ilyen halat meg lehet enni sütés után?
Halpióca.
A húsnak semmi baja, a halaknak is megvannak az élősködői.
Igen, ez gyakori.
Ezért van az, hogy még a sushiban meg sashimiben kapott nyers halat is hőkezelik, a fagyasztás nyírja ki ezeket az élősködőket.
A szalmonella kivételével a halnak és az embernek nincs közös betegsége, tehát a hal nem fertőzheti meg az embert! Tehát minden halat meg lehet enni, amely nem undor keltő! A mérce magassága emberenként változik.
A szalmonellával fertőzött hal olyan vizekben fordulhat elő, melyet tömegével látogatnak a kacsák. Viszont, ha a hal tisztítását hozzáértő személy végzi, akkor gyakorlatilag a szalmonella nem jelent veszélyt. Tisztáskor a higiéniai szabályokat be kell tartani, és főleg arra kell ügyelni, hogy felbontáskor a bélrendszer ne sérüljön meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!