"A félbevágott citromnak csak a külsején van penész, így a belseje ehető"?
Csak szerintem hülyeség az ilyen felfogás? Attól, hogy látható penész csak kint van, a belsejében már ugyanúgy tele van minden spórákkal, max. nem látszik még.
Ugyanígy: a margarin nem penészes részei ugyanúgy fogyaszthatóak, és még sorolhatnám.
Valahol olvastam erről egy listát, hogy melyek azok az ételek, amikben szemmel nem láthatóan is gyorsan elszaporodik a spóra, és melyek azok amikből még kivágható.
A lágy, lédús élelmiszerekben láthatatlanul is gyorsan terjednek, és ilyenek a citrusfélék is. A vaj úgyszintén, lekvár, paradicsom stb.
Amikből kivágható: Répa, gyömbér, alma, krumpli, tökfélék stb., tehát a keményebbek.
Megjegyzem, ha a citrom héján van, én még simán felhasználom, de arról a területről vágok ki valamennyit.
"Egyébként meg tekintsd nemes penésznek az ilyet."
Ez milyen hozzáállás? (Mert ugye, javíts ki ha tévedet, ez nagyon is nem nemespenész)
A természet egyik csodája az emberi gyomor..ami abba bekerül, annak annyi..ha módjával is, de kell az immunrendszert erősíteni, ill. szintentartani...
ezek egyike az akármilyen penész(gomba)..a penészes sajtok, a téliszalámik, némelyik erjedő gyümölcs, must, stb..és a penészeshéjú citrom..levág, a többit boldogan megeszi..
sokan a lekvár tetejéről lekapják a penészt, aztán a többi mehet a gyerek vajaskenyerére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!