Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A Flóra margarinban vannak...

A Flóra margarinban vannak transzzsírsavak, amelyek meggátolják az E vitamin hatását?

Figyelt kérdés
Naponta mennyi margarint lehet enni ami még nem káros? Napi kb. 1 evőkanálnyit szoktam enni szendvicshez.
2010. okt. 15. 00:28
 1/8 anonim válasza:

A flora.hu oldalon a Flóra margarinokon belül is tudsz válogatni, mert nem mindegy melyiket eszed, legalábbis szerintük.

A saját véleményem szerint napi 1 evőkanálnyi egyáltalán nem veszélyes semmire, nem kell aggódnod. Úgy tudom, hogy akármelyik Flórát is eszed, nincs benne annyi transzzsírsav, ami gondot okozhatna. Minden Flóra margarinban a lehető legkevesebb van belőle, kifejezetten figyelnek rá.

Talán interneten is vannak olyan analitikai dokumentumok, amelyeket nem a Flóra rendelt meg. Személyesen több ilyet láttam és mindegyik igazolta, hogy az összetétel transzzsírsavak szempontjából ideális (mert minimális).

2010. okt. 15. 05:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
bár inkább vajat kellene enned, a margarin az műanyagból van, nem frissen sajtolt növényi olajból.
2010. okt. 15. 07:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

MINDEN margarinban vannak transzzsirok, meg még sok, a gyártás során katalizátorként használt vegyszer maradványa is. (Mielött valaki beleköt, tudom, hogy elvileg a katalizátorok a folyamat végén változatlanul megmaradnak, csak az a baj, hogy technológiai okokból nem tudják az összeset eltávolitani)


Idöközben már komoly tanulmányok vannak arról, hogy a margarin sokkal károsabb az egészségre, mint a vaj, de ezeket nem nagyon teszik közzé, mert a kereskedelmi érdekek igy kivánják.


Szóval, ha jót akarsz tenni magadnak, akkor vajat eszel, csak a mennyiségre figyelj oda.

2010. okt. 15. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
A "szívbarát" flórát eszem amiben vitaminok is vannak. Ennek az íze is jobb mint a delmának. A tea vajat ajánlanátok, és abból mennyit lehet enni naponta?
2010. okt. 15. 15:32
 5/8 anonim válasza:
Ha van valami komolyabb egészségügyi oka is az aggodalmadnak, akkor érdemes orvossal is beszélned. Ha "csupán" egyszerűen normális ételeket akarsz enni, akkor keresd meg a gyártók honlapjait és a tudományos igényességű szakcikkeket a témában. Első nekifutásra azért a gyártók honlapjait ajánlom, mert ott találsz szerzőket, cikkeket. Különösen érdekes a Meggle honlapja. Azokra a cikkekre keresve eljutsz a bírálatukhoz, meg egyéb más cikkekhez és a végén majd kialakul, hogy melyikben bízol. A saját véleményem szerint a meggle vaj a legjobb, de alapvetően keveset eszek mindenből.
2010. okt. 16. 02:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim válasza:

Sziasztok,


Én először járok ezen az oldalon, inkább babás témákban szoktam fórumozni, de sajnos megdöbbenve olvasom, hogy az emberek még mindig nincsenek tisztában ezzel a szerencsétlen margarinnal, ezért muszáj volt írnom. Ma már egyáltalán nem igazak azok a vádak, miszerint a margarin műanyag, kőolajszármazék, egészségtelen, vagy hasonlók. Van egy ismerősöm, aki élelmiszeripari mérnökként dolgozik és elmondta, hogy manapság, a jó minőségű csészsés margarinok gyártásához pálma vagy kókuszzsírt használnak fel, amelyek természetes állapotukban is kemények így nincs szükség azok hidrogénezésére.

Felhívta a figyelmemet egy videóra is, amiben házilag készítenek margarint: http://www.youtube.com/watch?v=1WWaujOu1kM&feature=related


Őszintén bevallom, mi otthon a családban használunk vajat meg margarint is, csak azt akartam mondani, hogy a margarin semmivel sem egészségtelenebb mint a vaj, vagy akár melyik élelmiszeripari termék.

2010. okt. 25. 16:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim válasza:
Igen, minden margarinban vannak transzzsírok,pontosan úgy, ahogyan a vajban vagy a túrórudiban is! Érdemes elolvasni bármelyik túró rudi csomagolását: hidrogénezett növényi olajokat tartalmaz! Egyébként a margarin csak a WHO által megszabott mennyiség alatt tartalmaz transzzsírokat, ennek nyugodtan utána olvashattok! Ezt én is az interneten olvastam! Az is benne volt a cikkben, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a margarint ajánlja a mindennapos kenyér kenésre, ellentétben a vajjal. A vaj ugyanis állati eredetű zsírokból készül, míg a margarin növényi eredetűekből, ezért sokkal egészségesebb és ezért NEM LEHET MŰANYAG SEM!!!!
2010. nov. 15. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
Én azt is olvastam, hogy a növényi zsírok károsabbak. Ha belegondolok lehet benne valami, mivel nem igazán életszerű hogy a természetben pl. a majmok (akik leginkább az emberhez hasonló emésztőszervel rendelkeznek) vagy a többi mindenevő a növényekből jutnának zsírokhoz.
2010. nov. 15. 11:30

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!