A Flóra margarinban vannak transzzsírsavak, amelyek meggátolják az E vitamin hatását?
A flora.hu oldalon a Flóra margarinokon belül is tudsz válogatni, mert nem mindegy melyiket eszed, legalábbis szerintük.
A saját véleményem szerint napi 1 evőkanálnyi egyáltalán nem veszélyes semmire, nem kell aggódnod. Úgy tudom, hogy akármelyik Flórát is eszed, nincs benne annyi transzzsírsav, ami gondot okozhatna. Minden Flóra margarinban a lehető legkevesebb van belőle, kifejezetten figyelnek rá.
Talán interneten is vannak olyan analitikai dokumentumok, amelyeket nem a Flóra rendelt meg. Személyesen több ilyet láttam és mindegyik igazolta, hogy az összetétel transzzsírsavak szempontjából ideális (mert minimális).
MINDEN margarinban vannak transzzsirok, meg még sok, a gyártás során katalizátorként használt vegyszer maradványa is. (Mielött valaki beleköt, tudom, hogy elvileg a katalizátorok a folyamat végén változatlanul megmaradnak, csak az a baj, hogy technológiai okokból nem tudják az összeset eltávolitani)
Idöközben már komoly tanulmányok vannak arról, hogy a margarin sokkal károsabb az egészségre, mint a vaj, de ezeket nem nagyon teszik közzé, mert a kereskedelmi érdekek igy kivánják.
Szóval, ha jót akarsz tenni magadnak, akkor vajat eszel, csak a mennyiségre figyelj oda.
Sziasztok,
Én először járok ezen az oldalon, inkább babás témákban szoktam fórumozni, de sajnos megdöbbenve olvasom, hogy az emberek még mindig nincsenek tisztában ezzel a szerencsétlen margarinnal, ezért muszáj volt írnom. Ma már egyáltalán nem igazak azok a vádak, miszerint a margarin műanyag, kőolajszármazék, egészségtelen, vagy hasonlók. Van egy ismerősöm, aki élelmiszeripari mérnökként dolgozik és elmondta, hogy manapság, a jó minőségű csészsés margarinok gyártásához pálma vagy kókuszzsírt használnak fel, amelyek természetes állapotukban is kemények így nincs szükség azok hidrogénezésére.
Felhívta a figyelmemet egy videóra is, amiben házilag készítenek margarint: http://www.youtube.com/watch?v=1WWaujOu1kM&feature=related
Őszintén bevallom, mi otthon a családban használunk vajat meg margarint is, csak azt akartam mondani, hogy a margarin semmivel sem egészségtelenebb mint a vaj, vagy akár melyik élelmiszeripari termék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!