Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem sikerül a spenotom?...

Miért nem sikerül a spenotom? Az iskoläba ettem 15 évvel

Figyelt kérdés
ezelött isteni spenot fözeléket, megveszem a fagyasztott tejszines vagy normal mikor melyiket, es nem tudom ugy elkesziteni, mint ahogy szeretnem, sosem izlik a végeredmény. Segitsetek. Akár még frissböl is csinálnék, de kéne egy igazi recept
2010. okt. 14. 18:06
 1/2 anonim ***** válasza:
71%

Én a fagyasztottat kis olajon elkezdem dinsztelni,kis szeletekre vágok két jó gerezd fokhagymát és rádobom,megsózom és várom míg teljesen össze rottyan.Ekkor az időközben 2-3 dl-nyi tejbe áztatott 2 szikkadt zsemlét belekavarom a spenótba!Össze forralom,utána ízesítem sóval ha kell.Esetleg tükör tojást sütök hozzá de a legjobban magában szeretem:)

Én így csinálom,eddig bejött mindenkinek aki megkóstolta:)

2010. okt. 14. 18:28
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Frissből - fél kg friss spenótót jól megmosol. Forrásban lévő sós vizbe dobod, kb 10 percig főzöd, leszüröd. A levét még ne dobd el. Ledarálod, vagy egy kis lével leturmixolod. Lábasban l dcl zsiradékon 2-3 evő kanál lisztet piritassz , majd 3 gerezd fokhagymát nyomsz rá, és hideg tejjel kb fél literrel felengeded. Mehet bele a spenót, és óvatosan, platnin felfőzöd sürüre. Kis vegeta, bors. Ha besürüsödne nagyon, a lével, vagy tejjel higitod.
2010. okt. 14. 18:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!