Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit lehet “hasonlítani” a...

Mit lehet “hasonlítani” a rántott tökhöz?

Figyelt kérdés

Sajnos külföldön élek ahol nincs normális tök amit meglehetne csinálni rántott töknek. Viszont nagyon szeretem és agybajt kapok hogy csak akkor tudok enni mikor Magyarországon tartózkodom.

Tud valaki valamit amivel helyettesíteni lehetne? Vagy esetleg valamennyire hasonlítana rá s hasonlok?

Gondoltam a cukkínire de nem vagyok benne biztos és nem merek venni addig amíg nem kapok valami véleményt.

Előre is köszönöm.😁

2023. júl. 13. 13:07
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek.😁

Kipróbálom a napokban a cukkinit.

2023. júl. 13. 23:09
 12/23 anonim ***** válasza:
0%
Jezusisten.
2023. júl. 13. 23:32
 13/23 anonim ***** válasza:
54%

A rántott tök alanya többnyre a patiszon.

A cukkini annyira hasolnít hozzá, hogy sok esetben együtt is készítik el, akár az interneten is meg lehet nézni, "közös a recept".

A főzőtök is finom rántva is, vagy a sokkal ritkábban piacra kerülő kolbásztök.

Ezek egy családba tartoznak, az ízük is hasonló.

2023. júl. 14. 01:49
 14/23 anonim ***** válasza:
76%

Még egy szavazat a patiszonra!

Keményebb, mint a cukkini, szerintem jobban hasonlít a tökre.

(Csak megpucolni macerásabb, meg a tökhöz hasonlóan a magot ki kell kaparni, stb, a cukkinit meg csak megmosod, darabolod és kész.)

(Egyébként csak hogy tisztába tegyük, a rántott tök alapanyaga, a tök!

Nem cukkini, és nem patiszon. A cukkini, és a patiszon, -kapaszkodjunk meg- a rántott cukkini, és a rántott patiszon alapanyaga.)

2023. júl. 14. 07:20
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
14# Egyáltalán nem macerás megpucolni a patiszont csak nem az egésznek kell nekiesni hanem előtte feldarabolni. Körülöttem is sokan az egész patiszont kezdik el hámozni holott sokkal könnyebb darabolva.
2023. júl. 14. 07:25
 16/23 anonim ***** válasza:
91%

Külföldön élek én is, egészen pontosan Hollandiában és itt nincs se spárgatök, se patiszon -sóska se, bar az épp nem volt kérdés. Nalunk a cukkini vált be, az tökéletes rántva és főzelékként is.

14!

Kapaszkodj: a tök egy növénynemzetség, aminek fajai között van a spárgatök, amit te simán tök néven nevezel, a cukkini, illetve a patiszon, vagy magyar néven a csillagtök is.

2023. júl. 14. 07:29
 17/23 anonim ***** válasza:
11%
#15, nem is azt írtam, hogy szívbillentyű műtét szintűen bonyolult, hanem azt, hogy macerásABB egy cukkinihez KÉPEST amit CSAK DARABOLNI kell.... kedves akadékoskodó barátom.
2023. júl. 14. 07:30
 18/23 anonim ***** válasza:
69%
17# Elnézést, ha megbántottalak péntek reggel.
2023. júl. 14. 07:36
 19/23 anonim ***** válasza:
70%

#16!

Kapaszkodj meg, véletlenül pont tudom, hogy mind tökféle, meg azt is tudom, hogy nem véletlenül van ennyi nemesítése, változata, mind más és más, kisebb nagyobb eltérésekkel!

Attól, hogy mind egy "növénynemzetség" nem kell másnak hazudni, mint ami!

Nyugodtan lehet nevén nevezni a dolgokat, mert - kapaszkodj meg- a nevük sem véletlenül más és más, hanem pont azért, hogy pontosan tudjuk, mi az a növény, egyértelműbben be tudjuk azonosítani.

Ha rántott cukkinit készítesz, bátran hívd rántott cukkininek!

2023. júl. 14. 07:38
 20/23 anonim ***** válasza:
89%

19!

Ez esetben ha rántott spárgatököt készítesz, nevezd rántott spárgatöknek 😘

2023. júl. 14. 07:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!