Cola és kávé között mennyi különbség van?
Figyelt kérdés
2023. máj. 7. 12:46
1/7 anonim válasza:
Sok. Értelmes kérdést esetleg fel tudsz tenni?
3/7 anonim válasza:
Kb. annyi, mint a kutya és a veréb között.
4/7 anonim válasza:
A kóla koffeintartalma 8 mg, az energiaitalé 30 mg (Red Bull), a kávéé 40 mg, ha erre gondoltál.
Persze a kávét ezerféleképpen le lehet főzni, a presszókávé koffeintartalma pl. 200 mg felett van.
5/7 anonim válasza:
#4 Általános tévhit, hogy a presszókávénak van a legnagyobb koffeintartalma, a kávétípus testessége miatt gondolják ezt általában. A presszókávé koffeintartalma olyan 40-70 mg körül van, ellenben egy filteres kávéban recepttől függően akár 200 mg is lehet.
6/7 Szitibo válasza:
Ha a koffeintartalma közötti különbségre gondolsz, akkor már a válaszokat meg is kaptad! Ha arra gondolsz, hogy ki ihatja, akkor talán javaslom, hogy gyermeknek egyiket se add! Ha arra gondolsz, hogy melyiket tudod könnyebben magaddal vinni, akkor a Colára szavazok, a nap során több részletben tudod fogyasztani, este utána jobban tudsz elaludni. A cukor tartalma miatt sem kell aggódnod mert van cukormentes is! :) Reggel én egy jó kávéra szavazok! Ebéd után 1-2 órával már szívesebbe iszom Colát!
7/7 anonim válasza:
Azt gondolom a kávé a kisebb sav tartalma miatt jóval kevésbé roncsolja a fogakat, mint a cola. Sokat gugliztam és azt találtam a kávé inkább egészséges! A cola ennek az ellenkezője. Jó. Tudom van pár dolog amiben a kóla jó lehet, de összességében egészségtelenebb. De kinek kinek a saját tapasztalata a döntő. De például 30-40 éves koromban a nagyon durva kóla ivástól míg nem fejeztem be, még véres székletet is produkáltam. Aki persze sík hülye és nem látja az összefüggéseket, annak az élete komolyabb kihívás....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!