Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Honnan tudom megtanulni...

Honnan tudom megtanulni magamtól az egészséges étkezést? Hogy a termékek hátulján lévő élelmiszer táblázatból például hogy döntöm el, higy ez egészséges meg hány gramm az egészséges az adott dologból.

Figyelt kérdés
Erre tudtok nekem ajánlani könyvet vagy valami cikket ami alapján megérthetem?
2023. ápr. 26. 15:36
 1/9 anonim válasza:
59%
Az élet nem egy if elágazás.
2023. ápr. 26. 15:55
 2/9 anonim ***** válasza:

A dietetikában az "egészséges" szó nemlétező fogalom, csak anők lapja, meg a sok táplálkozási zavaros, a kalóriaszámra rápörgött influenszer terjeszti.

Minden egészéges, ami NEKED nem okoz panaszt.

2023. ápr. 26. 17:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Egyes, IT-mérnök vagy? :D
2023. ápr. 26. 17:58
 4/9 anonim ***** válasza:

Ami tele van mindenféle fura nevű bizbazzal az nagy eséllyel nem a legjobb.Szerintem minél egyszerűbb,tisztább valami annál egészségesebb.

Mutatom,hogy mire gondolok:

"Összetevők

Borjúhús (49%), Sertéshús (21%), Ivóvíz, Sertés szalonna, Sertés bőrke, Étkezési só, Burgonyakeményítő, Stabilizátor (difoszfátok), Emulgeálószer (trifoszfátok, polifoszfátok), Ízfokozó (nátrium-glutamát), Dextróz, Antioxidáns (aszkorbinsav), Fűszerek, Fűszerkivonatok, Állati fehérje (sertésből), Színezék (kárminsav), Tartósítószer (nátrium-nitrit), Aroma"

Ez szinte biztos,hogy nem igazán egészséges eledel.

2023. ápr. 26. 18:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha a tápértéktáblázatra akarsz alapozni, akkor érdemes számoló appot használni hozzá. A teljes étrendet egyben kell nézni egész napta. Sőt, egy hétre is átlagolhatsz. Kideríted a kalóriaigényed, ezt lefeded kb. 20% fehérjével, 30-40% zsírral, 40-50% szénhidráttal. Rost min. 25 g ajánlott, só max. 5 g, a telített zsírt nem tudom fejből, hozzáadott cukor max. 5-10%. A cukor trükkös, mert a táblázatban nem szerepel külön a hozzáadott, becsülni kell. Jó étvágyat :-) Kis ocd hajlam előny.
2023. ápr. 26. 18:10
 6/9 anonim ***** válasza:
53%

Sajnos el kell szomorítsalak. Ha a sarki hentesnél veszel egy kiló sertéskarajt, nem lesz rajta cimke. Sem a piacon vett répán, vagy paradicsomon. Pedig ha egészséges étrendre szeretnél áttérni, akkor egyrészt ilyen helyeken kellene vásárolni, és magadnak kellene elkészíteni az ételeket, megbízható termelőktől vásárolt alapanyagokból. És NEM feldolgozott késztermékeket venni, amin cimke van.

[Milyen oka van a kérdésednek? És akarsz-e főzni?]

2023. ápr. 26. 19:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Ha a 4-es által említett valamiben csak a következök lennének, akkor rendben van, a többi mind fölösleges vagy sok esetben ártalmas:

"Összetevők

Borjúhús (49%), Sertéshús (21%), Ivóvíz, Sertés szalonna, Sertés bőrke, Étkezési só,

2023. ápr. 26. 19:37
 8/9 A kérdező kommentje:
6os igen szeretnék főzni szüleim nagyon rosszul étkeznek mindig magamra főzök. Csak úgy érzem egészségtelen ezek a dolgok és nem tudom miből egy nap hány gramm szénhidrátot vagy cukrot érdemes bevinni. Például a joghurtokra gondoltam meg ehez hasonlóakra amikből van egészségtelen és egészségesebb fajta is.
2023. ápr. 26. 19:47
 9/9 anonim ***** válasza:

8

Hát szerintem a joghurttal viszonylag könnyű dolgod van.Egyszerűn végy natúr joghurtot.Aztán ha akarod azt ízesítsd valamivel.Például méz fahéj,néhány csepp citromlé aztán kész..Akkor nem lesz benne bíbortetűből kinyert színezék vagy aroma,fűrészpor stb.

2023. ápr. 26. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!