Honnan tudom megtanulni magamtól az egészséges étkezést? Hogy a termékek hátulján lévő élelmiszer táblázatból például hogy döntöm el, higy ez egészséges meg hány gramm az egészséges az adott dologból.
A dietetikában az "egészséges" szó nemlétező fogalom, csak anők lapja, meg a sok táplálkozási zavaros, a kalóriaszámra rápörgött influenszer terjeszti.
Minden egészéges, ami NEKED nem okoz panaszt.
Ami tele van mindenféle fura nevű bizbazzal az nagy eséllyel nem a legjobb.Szerintem minél egyszerűbb,tisztább valami annál egészségesebb.
Mutatom,hogy mire gondolok:
"Összetevők
Borjúhús (49%), Sertéshús (21%), Ivóvíz, Sertés szalonna, Sertés bőrke, Étkezési só, Burgonyakeményítő, Stabilizátor (difoszfátok), Emulgeálószer (trifoszfátok, polifoszfátok), Ízfokozó (nátrium-glutamát), Dextróz, Antioxidáns (aszkorbinsav), Fűszerek, Fűszerkivonatok, Állati fehérje (sertésből), Színezék (kárminsav), Tartósítószer (nátrium-nitrit), Aroma"
Ez szinte biztos,hogy nem igazán egészséges eledel.
Sajnos el kell szomorítsalak. Ha a sarki hentesnél veszel egy kiló sertéskarajt, nem lesz rajta cimke. Sem a piacon vett répán, vagy paradicsomon. Pedig ha egészséges étrendre szeretnél áttérni, akkor egyrészt ilyen helyeken kellene vásárolni, és magadnak kellene elkészíteni az ételeket, megbízható termelőktől vásárolt alapanyagokból. És NEM feldolgozott késztermékeket venni, amin cimke van.
[Milyen oka van a kérdésednek? És akarsz-e főzni?]
Ha a 4-es által említett valamiben csak a következök lennének, akkor rendben van, a többi mind fölösleges vagy sok esetben ártalmas:
"Összetevők
Borjúhús (49%), Sertéshús (21%), Ivóvíz, Sertés szalonna, Sertés bőrke, Étkezési só,
8
Hát szerintem a joghurttal viszonylag könnyű dolgod van.Egyszerűn végy natúr joghurtot.Aztán ha akarod azt ízesítsd valamivel.Például méz fahéj,néhány csepp citromlé aztán kész..Akkor nem lesz benne bíbortetűből kinyert színezék vagy aroma,fűrészpor stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!