Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért eszik sok ember nyers...

Miért eszik sok ember nyers vagy csak félig megsütött húst?

Figyelt kérdés
Nem értem, rengeteg videót látok hogy az emberek félig sütik meg a húst szinte még nyers és úgy esznek. Egyrészt mi a finom úgy benne mert szerintem semmi, másrészt meg fenn áll a veszélye a parazita fertőzésnek is ha nem sütjük meg rendesen a húst.

#étel #hús #nyers #Félig sütött
2023. ápr. 24. 15:23
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Köszi az infót.
2023. ápr. 24. 15:26
 2/9 anonim ***** válasza:
6%

Mert igénytelenek.

Ismerek egy családot akik igazából azért eszik meg félig nyersen a húst mert nem főzi meg rendesen a nő a húst (az okát nem értem én sem miért) és nekik ez így teljesen jó. De egyébként az a család nem csak ebben igénytelen hanem minden másban is.

Lehet van más oka is, nekem ez a tapasztalatom.

2023. ápr. 24. 15:26
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Mert vannak bizonyos ételek, amik úgy fogyasztva finomabbak és nyilván úgy kezelik/olyan húsból csinálják, amitől nem lesz bajod
2023. ápr. 24. 15:40
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

A tatárbeefsteak nagyon finom.

A médium steak is.

Ennél többet ehhez nem tudok fűzni.

2023. ápr. 24. 15:40
 5/9 anonim ***** válasza:
88%

néha szoktam steaket sütni. Ha mediumnál jobban megsütöd, rágós lesz; viszont véresen meg omlós és finom.

Nyilván nem a dögkútról kell beszerezni a húst, ha így akarod fogyasztani.

2023. ápr. 24. 15:51
 6/9 anonim ***** válasza:
85%
Sütés szempontjából nincs olyan, hogy "hús". Marhasteaket medium-rare fölé sütni nevetséges, kacsát sem lehet átsütve megenni, egy sertésszűz is cipőtalp medium-well felett. Csirkét, pulykát át kell sütni, való igaz.
2023. ápr. 24. 16:34
 7/9 anonim ***** válasza:
94%
Nincs olyan, hogy hús. Marhahús van meg sertéshús meg csirkehús meg stb. és mindegyiket máshogy ehetjük. A jó minőségű marha egyes részei ehetők nyersen is, ízlés szerint. Az soha nem igénytelenség, csak te nem értesz hozzá és olyanról beszélsz, amihez nem értesz, mert nem is próbáltad még. Esetleg jobb esetben az ízlésednek nem felel meg. Sertéshúst viszont nem csak igénytelenség nyersen enni de veszélyes is. Ugye tudod miért? Vagy esetleg arról is csak véleményed van?
2023. ápr. 24. 16:35
 8/9 anonim ***** válasza:
89%
SZERINTED kérdező, ezen van a hangsúly. Amúgy kóstoltad már, hogy véleményezed, vagy kóstolás nélkül pfujolsz rá?
2023. ápr. 24. 17:35
 9/9 anonim ***** válasza:
95%
Steakből a ribeye az egyetlen, ami jól átsütve is finom, a többi kiszárad.
2023. ápr. 25. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!