Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A sok csípős paprika káros...

A sok csípős paprika káros lehet az egészségre?

Figyelt kérdés
És a különféle csípős dolgok azonos hatóanyagúak, mondjuk torma? A sok wasabi megárthat?
2010. okt. 8. 21:02
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Olvass utána az eredeti mexikói, tájföldi étkezési szokásoknak - azért ezeknek, mert ott tradicionálisan rengeteg NAGYON erös paprikát használnap a napi étkezésben, és keresd meg, hogy ott mennyivel több vagy kevesebb a gyomorbajos.
2010. okt. 9. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 A kérdező kommentje:
Lehet hogy hozzászoktak, vagy már genetikailag is olyanok!
2010. okt. 9. 21:23
 13/19 anonim ***** válasza:
65%
ez hülyeség, hogy kimarja, pont, hogy nem mar, csak azt az érzést kelti, így kétlem, hogy káros lenne.
2011. márc. 16. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim válasza:

Nagyon is egészséges a fogyasztása!


Dr. Gáspár Róbert írása is ezt bizonyítja.


[link]


Neki talán hisznek a kételkedők :)

2012. máj. 11. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 molnaranda válasza:
A tapasztalatok szerint intravénásan kilónként 0,56milligramm a halálos adag, szájon át pedig 190 milligramm, tehát csaknem tíz kiló méregerős paprikát kell megenni ahhoz, hogy valakit mérgezés fenyegessen.
2013. jan. 27. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 trebor93 válasza:
Engem mindig evvel cukkolnak hogy ha sok erős/csipős paprikát eszem akkor ártok az egészségemnek, de eddig nem tapasztaltam semmi különöset. Azt is mondják hogy a idő megmutat mindent,de én nem hiszek ebben.
2013. aug. 20. 00:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:

Azért a halálos adagot ne keverjük ide! Nem csak az árt, aminek egyszeri adagjától meghal az ember. A kapszaicin gyulladáskeltő hatású anyag, különösen a nyálkahártyák érzékenyek rá, így a gyomor- és bélfal.


Viszont az sem igaz, hogy gyomorfekélyt okoz, hiszen az a H. Pylori baktérium okozza, a csípős ételek legfeljebb irritálják a gyomrot, és a már meglévő fekély gyógyulását akadályozzák.


Viszont újabb kutatások szerint a kapszaicin káros hatása inkább csak nagyobb mennyiség esetén jelentkezik, kis mennyiségben még akadályozhatja is a fekély kialakulását.

A tanulmányt nem tudom becsatolni, de az ebben a cikkben található adatok alapján biztos rá lehet bukkanni:

[link]

2016. febr. 27. 09:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű tanulmány nélkül is kérdező. Minden egyén szervezete más. Próbáld ki magadon. Ha nem pirosodik ki a szád, nincs hasmenésed, akkor neked nem árt a sok sem. Mellesleg mi az, hogy sok? Mindenből a nagy mennyiség megárt,. A sok hagymától, fokhagymától sem véletlenül kapsz gyomorfájást, ha éhgyomorra eszed. Nyilván mellé kell mást fogyasztani és sok vizet inni. De ha a hasmenés állandósul, le kell állni vele, mert a bélflórát kimarta.
2016. febr. 27. 13:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 Oldfire válasza:
Nagyon szeretem az erős paprikát. Mindenhez ettem. Aztán gyomor vérzést okozott.Szurok széklet, kórház. Egyebek. Tehát nem szabad ész nèlkül enni. Sajnos.
2021. máj. 27. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!