A sok csípős paprika káros lehet az egészségre?
Olvass utána az eredeti mexikói, tájföldi étkezési szokásoknak - azért ezeknek, mert ott tradicionálisan rengeteg NAGYON erös paprikát használnap a napi étkezésben, és keresd meg, hogy ott mennyivel több vagy kevesebb a gyomorbajos.
2010. okt. 9. 21:07
12/19 A kérdező kommentje:
Lehet hogy hozzászoktak, vagy már genetikailag is olyanok!
ez hülyeség, hogy kimarja, pont, hogy nem mar, csak azt az érzést kelti, így kétlem, hogy káros lenne.
2011. márc. 16. 20:40
14/19 anonim válasza:
Nagyon is egészséges a fogyasztása!
Dr. Gáspár Róbert írása is ezt bizonyítja.
[link]
Neki talán hisznek a kételkedők :)
2012. máj. 11. 09:49
15/19 molnaranda válasza:
A tapasztalatok szerint intravénásan kilónként 0,56milligramm a halálos adag, szájon át pedig 190 milligramm, tehát csaknem tíz kiló méregerős paprikát kell megenni ahhoz, hogy valakit mérgezés fenyegessen.
2013. jan. 27. 13:22
16/19 trebor93 válasza:
Engem mindig evvel cukkolnak hogy ha sok erős/csipős paprikát eszem akkor ártok az egészségemnek, de eddig nem tapasztaltam semmi különöset. Azt is mondják hogy a idő megmutat mindent,de én nem hiszek ebben.
2013. aug. 20. 00:14
Azért a halálos adagot ne keverjük ide! Nem csak az árt, aminek egyszeri adagjától meghal az ember. A kapszaicin gyulladáskeltő hatású anyag, különösen a nyálkahártyák érzékenyek rá, így a gyomor- és bélfal.
Viszont az sem igaz, hogy gyomorfekélyt okoz, hiszen az a H. Pylori baktérium okozza, a csípős ételek legfeljebb irritálják a gyomrot, és a már meglévő fekély gyógyulását akadályozzák.
Viszont újabb kutatások szerint a kapszaicin káros hatása inkább csak nagyobb mennyiség esetén jelentkezik, kis mennyiségben még akadályozhatja is a fekély kialakulását.
A tanulmányt nem tudom becsatolni, de az ebben a cikkben található adatok alapján biztos rá lehet bukkanni:
[link]
2016. febr. 27. 09:52
Nagyon egyszerű tanulmány nélkül is kérdező. Minden egyén szervezete más. Próbáld ki magadon. Ha nem pirosodik ki a szád, nincs hasmenésed, akkor neked nem árt a sok sem. Mellesleg mi az, hogy sok? Mindenből a nagy mennyiség megárt,. A sok hagymától, fokhagymától sem véletlenül kapsz gyomorfájást, ha éhgyomorra eszed. Nyilván mellé kell mást fogyasztani és sok vizet inni. De ha a hasmenés állandósul, le kell állni vele, mert a bélflórát kimarta.
2016. febr. 27. 13:53
19/19 Oldfire válasza:
Nagyon szeretem az erős paprikát. Mindenhez ettem. Aztán gyomor vérzést okozott.Szurok széklet, kórház. Egyebek. Tehát nem szabad ész nèlkül enni. Sajnos.
2021. máj. 27. 21:15
Kapcsolódó kérdések: