A sok csípős paprika káros lehet az egészségre?
más és más vegyület van a paprikában, a tormában, és a hagymában. egyik sem káros az egészségre, bár terhes és szoptatós nőknek nem ajánlják egyiket sem, gondolom okkal.
2010. okt. 8. 21:07
A hagyma és a torma baromi egészséges. Az, hogy mennyire erős, ha nem bírod, akkor úgyse eszed már meg. Az meg, hogy a hagyma büdös kit érdekel? Inkább a hagymától legyen büdös a szám mint a cigitől vagy alkoholtól. A sok csípős (itt a nagyon csípős és inkább a nagyon erős paprikára gondolok) vagy erős paprika az igen, az hosszútávon káros lehet: az epét és a gyomrot készítheti ki. Kismamáknak tabu.
2010. okt. 8. 21:16
Nemrégen olvastam, hogy a paprika erejét adó kapszaicin nevű vegyületnek nagyon jó az élettani hatása - pl. a rákos megbetegedések megelőzésében.
2010. okt. 8. 21:27
Ez egy elterjedt tévhit, hogy az erös paprikától baja lehet a gyomornak. Ha ez igaz lenne, akkor sok trópusi országban mindenki 30 évesen legkésöbb belehalna az erös paprika okozta gyomorbántalmakba, ugyanis ott már kisgyereknek is igezán erös ételeket adnak (a mérce szerint, ahol a cseresznyepaprika 5-ös erösségü, ott 1000-es erösségüt napi szinten használnak), és ezt eszik életük végéig. Ennek az az oka, hogy mvel a melegben az élelmiszerek - különösen a húsok - hamar romlanak, valahogy fertötleniteni kell, és erre jó az erös paprika.
Ennek ellenér ott gyakorlatilag ismeretlen a gyomorbaj, mint ahol nem használnak erös izeket.
2010. okt. 8. 22:02
Igen mert kimarja hosszú távon a bél nyálkahártyáját és gyomor vagy bélfekélyt is okozhat.
2010. okt. 8. 22:03
Ez csak a gyenge gyomrú, gyenge bélzetű egyedekre igaz. (Ha tudnád, hogy hány éve eszem rendszeresen a legerősebb paprikát...!)
2010. okt. 8. 22:10
Pont ellenkezőleg.Erősíti a gyomorfalat.
2010. okt. 9. 09:33
8/19 A kérdező kommentje:
Senkinek nem hiszek, hacsak nem mutattok valami tanulmányt!
9/19 anonim válasza:
Jó akkor látogass meg valami professzort és kérdezd meg tőle személyesen..
Vagy!
Vegyél egy fél liter üveges erős pepperóni paprikát és edd meg az egészet. A hatás nem marad el. Egészségedre! :)
Esetleg!
Ne itt kérdezgess ha senkinek nem hiszel.
2010. okt. 9. 19:49
10/19 A kérdező kommentje:
Én csak azt mondom, hogy nem személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi. Legtöbben személyes tapasztalatokkal érveltek, mintha nem ettem volna még paprikát. Engem a valódi válasz érdekel.
Kapcsolódó kérdések: