Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan kell szépen tojást...

Hogyan kell szépen tojást pucolni?

Figyelt kérdés
Jön a húsvét és vele a mumusom, a tojáspucolás. Olvastam már pár praktikát a neten, hogyan válik le szépen a tojásról a héja, sajnos nem igazán váltak be. Van valami jó trükkötök erre?
2023. ápr. 7. 15:20
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Már késő. Mármint a legnagyobb trükk, hogy ne legyen túl friss a tojás, amit megfőzöl. Pár hetes tojás már veszített kicsit a víztartalmából, "összement" a belseje. Így nem tapad rá a héjra annyira. Ergo sokkal könnyebb szépen pucolni.
2023. ápr. 7. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

1. Legyen jól megfőzve. Legbolondbiztosabb az elektromos tojásfőző.

2. Amikor megfőtt, lehűtöd hideg vízzel, majd meggurigázod, hogy repedezzen be, és vízcsap alatt, ahol lassan csurog rá a víz, szépen lehámozod.

A dolog lényege, hogy a víz beszivárog a tojás héja alá és így kiegyenlítődik a nyomás, könnyen leválik.

Ne lábasban és vízben főzd, hanem gőzben, azért írtam az elektromost. Ki van találva.

2023. ápr. 7. 15:28
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
2-es, ezt a folyóvizes pucolást kipróbálom. Mert idáig még semmi nem vált be. Egyszer szépen meglehet pucolni ugyanazzal a technikával, máskor meg a fele tojás jön a héjával. Szóval tuti a tojás frissessége a kulcs. Semmi só a vízbe, hidegvízben felrakni főzni...
2023. ápr. 8. 08:27
 4/7 A kérdező kommentje:

#3 Nekem a hideg vizes se mindig válik be.:D

Köszi a tippeket, régebbi tojásokból szoktam főzni, le is szoktam hűteni pucolás előtt, úgy, hogy már picit be van törve kanállal a tojci. Nem tudom hol rontom el, viszont elektromos tojásfőzőt kifogom próbálni, ha azzal se sikerül, akkor feladom.:D

2023. ápr. 8. 11:52
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

Ne add fel, én ma csináltam.

Elektromos főzővel a legkönnyebb. mindenképpen lyukaszd ki a tompa végét. Pucoláskor nem szabad erőszakoskodni vele. Megrepedeztetni, víz alá tartva megnyomorgatni, és szépen engedni fogja magát.

Valaki írta a friss tojást. Na ez egy vicc, mert a bolti tojás SOHA nem friss. Akkor friss, ha a tyúk alól lopod ki. Mikor a boltba, kereskedőhöz kerül, már eltelik minimum egy nap.

2023. ápr. 8. 22:36
 6/7 A kérdező kommentje:

#5 Egész jól sikerült végül, szerintem mert az esélytelenek nyugalmával álltam neki és nem feszültem rá annyira.:D

Köszi a tippeket még egyszer és mindenkinek boldog nyulat!

2023. ápr. 9. 12:32
 7/7 anonim ***** válasza:
És mi volt a befutó módszer?
2023. ápr. 9. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!