Hogyan kell szépen tojást pucolni?
1. Legyen jól megfőzve. Legbolondbiztosabb az elektromos tojásfőző.
2. Amikor megfőtt, lehűtöd hideg vízzel, majd meggurigázod, hogy repedezzen be, és vízcsap alatt, ahol lassan csurog rá a víz, szépen lehámozod.
A dolog lényege, hogy a víz beszivárog a tojás héja alá és így kiegyenlítődik a nyomás, könnyen leválik.
Ne lábasban és vízben főzd, hanem gőzben, azért írtam az elektromost. Ki van találva.
#3 Nekem a hideg vizes se mindig válik be.:D
Köszi a tippeket, régebbi tojásokból szoktam főzni, le is szoktam hűteni pucolás előtt, úgy, hogy már picit be van törve kanállal a tojci. Nem tudom hol rontom el, viszont elektromos tojásfőzőt kifogom próbálni, ha azzal se sikerül, akkor feladom.:D
Ne add fel, én ma csináltam.
Elektromos főzővel a legkönnyebb. mindenképpen lyukaszd ki a tompa végét. Pucoláskor nem szabad erőszakoskodni vele. Megrepedeztetni, víz alá tartva megnyomorgatni, és szépen engedni fogja magát.
Valaki írta a friss tojást. Na ez egy vicc, mert a bolti tojás SOHA nem friss. Akkor friss, ha a tyúk alól lopod ki. Mikor a boltba, kereskedőhöz kerül, már eltelik minimum egy nap.
#5 Egész jól sikerült végül, szerintem mert az esélytelenek nyugalmával álltam neki és nem feszültem rá annyira.:D
Köszi a tippeket még egyszer és mindenkinek boldog nyulat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!