"Visszajöhet" a koffein hatása kevesebb kávéfogyasztás után?
Figyelt kérdés
Már egy ideje ráálltam arra, hogy a reggeleket kávéval kezdem, és ez rutinszerűvé vált. Ugyanakkor nem érzem, hogy felébresztene reggel a koffein, és mivel eddig a fejfájásomon mindig segített egy csésze kávé, arra is azt ittam, de már azt sem érzem. Jelenleg azon vagyok, hogy csökkentsem a kávéfogyasztásomat maximum heti 3-ra, hátha valamelyest visszajön a koffein hatása.2023. márc. 24. 20:13
1/2 anonim válasza:
Vissza tud jönni persze ugyan így hozzá tudsz szokni a csípőshöz, vagy az alkoholhoz és egyre egyre több kell, hogy érezd. De attól is függ milyen kávét iszol illetve, ha fejfájásra jó akkor valószínű alacsony a vérnyomásod azért fáj.
2/2 anonim válasza:
Igaz, amit az 1-es ír, 1 csavar van a történetben, hogy a magas vérnyomáshoz pont ugyanígy hozzá lehet szokni!
Rendszeres, sok kávézás után, a magas vérnyomást megszokja a szervezet, a kávé elhagyásával ilyenkor nem föltétlenül azért fáj az ember feje, mert alacsony a vérnyomása, hanem azért, mert nem magas.
Tehát a megszokotthoz képest alacsony, de amúgy normális, és idővel a normál értéket is megszokná a szervezet.
Úgyhogy a vérnyomást csak méréssel lehet eldönteni, hogy mennyi az annyi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!