Kaptam házi szalámit. Nem szeletelhető. Mire használhatnám fel?
Figyelt kérdés
Már 2 hónapja lóg a kamrában, de még mindig nem szeletelhető. Ízre nagyon jó. Mire használhatnám fel? Pizzára próbáltam, de arra nem az igazi. Megsülve túl sósnak tűnik és kicsit ropog. Rakott ételekhez esetleg?2023. márc. 6. 11:13
1/9 anonim válasza:
Az ilyen fajta szalámit általában darabolják, majd felhasználják különféle receptekhez, például szendvicsekhez, pizzákhoz vagy salátákhoz. Ha szeretné, hogy a házi szalámi lágyabb legyen, akkor érdemes szobahőmérsékleten hagyni állni egy ideig, hogy könnyebben darabolható legyen. Azonban nagyon fontos, hogy csak biztonságos és higiénikus módon használjuk fel, így mindig ellenőrizzük a minőségét és tartson be minden higiéniai szabályt az élelmiszerekkel való bánásmód során.
2/9 anonim válasza:
Várj még vele, amíg eléggé megszárad.
A szalámit nem szokás sütni.
3/9 anonim válasza:
20 percre beteszed a frigóba és rögtön lehet szeletelni
4/9 anonim válasza:
Hogy érted, hogy nem szeletelhető? Ha túl kemény, akkor reszelni lehet, ha túl puha, akkor kenni. Szendvicsre vagy rakott ételbe mindenhogyan jó.
5/9 A kérdező kommentje:
Túl puha, szétesik darabokra szeletelés közben.
2023. márc. 6. 11:42
6/9 anonim válasza:
Kenni lehetne kenyerre? Illetve rakott krumpliba bele
7/9 anonim válasza:
Rakott krumpli, bableves, lecsó, pásztortarhonya,....
Gyakorlatilag ezeknél az íz a fontos, nem gond, ha nem szabályos karikák.
Őszintén szólva én még zsemlébe is raktam ilyenből, kit érdekel, ha szét van esve, csak ne potyogjon ki!
8/9 anonim válasza:
Rágjad úgy egyben. Mekkora átmérőjű? Befér egyben a szádba? :D
9/9 anonim válasza:
Ezekben a házi szalámikban nincs állomány javító,nehezebb vékonyra szeletelni.Várj még vele hagy száradjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!