Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kaptam házi szalámit. Nem...

Kaptam házi szalámit. Nem szeletelhető. Mire használhatnám fel?

Figyelt kérdés
Már 2 hónapja lóg a kamrában, de még mindig nem szeletelhető. Ízre nagyon jó. Mire használhatnám fel? Pizzára próbáltam, de arra nem az igazi. Megsülve túl sósnak tűnik és kicsit ropog. Rakott ételekhez esetleg?

2023. márc. 6. 11:13
 1/9 anonim válasza:
22%
Az ilyen fajta szalámit általában darabolják, majd felhasználják különféle receptekhez, például szendvicsekhez, pizzákhoz vagy salátákhoz. Ha szeretné, hogy a házi szalámi lágyabb legyen, akkor érdemes szobahőmérsékleten hagyni állni egy ideig, hogy könnyebben darabolható legyen. Azonban nagyon fontos, hogy csak biztonságos és higiénikus módon használjuk fel, így mindig ellenőrizzük a minőségét és tartson be minden higiéniai szabályt az élelmiszerekkel való bánásmód során.
2023. márc. 6. 11:16
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

Várj még vele, amíg eléggé megszárad.

A szalámit nem szokás sütni.

2023. márc. 6. 11:16
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
20 percre beteszed a frigóba és rögtön lehet szeletelni
2023. márc. 6. 11:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy érted, hogy nem szeletelhető? Ha túl kemény, akkor reszelni lehet, ha túl puha, akkor kenni. Szendvicsre vagy rakott ételbe mindenhogyan jó.
2023. márc. 6. 11:23
 5/9 A kérdező kommentje:
Túl puha, szétesik darabokra szeletelés közben.
2023. márc. 6. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Kenni lehetne kenyerre? Illetve rakott krumpliba bele
2023. márc. 6. 11:54
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Rakott krumpli, bableves, lecsó, pásztortarhonya,....

Gyakorlatilag ezeknél az íz a fontos, nem gond, ha nem szabályos karikák.

Őszintén szólva én még zsemlébe is raktam ilyenből, kit érdekel, ha szét van esve, csak ne potyogjon ki!

2023. márc. 6. 11:58
 8/9 anonim ***** válasza:
4%
Rágjad úgy egyben. Mekkora átmérőjű? Befér egyben a szádba? :D
2023. márc. 6. 12:00
 9/9 anonim ***** válasza:
88%
Ezekben a házi szalámikban nincs állomány javító,nehezebb vékonyra szeletelni.Várj még vele hagy száradjon.
2023. márc. 7. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!