Illik-e svédasztalos étteremben borravalót adni?
Sziasztok
Étterembe megyünk a héten, de még sosem voltam svédasztalos étteremben. Ilyen helyeken illik borravalót adni a pincéreknek vagy nem fontos ?
Válaszokat előre is köszönöm
A pincérek - az óbudai Trófeában voltam párszor -, sürögtek-forogtak, leszedték a szennyes tányérokat és evőeszközöket, ezért mindig kényelmesen elfértünk az asztalunknál, rákérdeztek és gyorsan hozták az italokat.
Nekem teljesen természetes, hogy adtam borravalót, egyáltalán nem éreztem fölöslegesnek; jól éreztük magunkat, kedvesek voltak, én is jó szívvel jattoltam.
Ha elégedettek vagytok a cincérrel, akkor azért adjatok. Ahogy fentebb írta valaki, ha rendesen rámolja a kiürült tányéraitokat, vagy ha mondjuk poénkodik veletek, vagy ajánl dolgokat, hogy mondjuk neki ez a hús nagyon ízlik, de amaz az igazi kedvence. Vagy ha hülye kérdéseitek vannak mondjuk allergia miatt, és ő rendesen válaszol. Tehát ha van valami kontakt vele, és elégedettek vagytok, akkor azért adjatok.
De ha mondjuk az összes kaja elkészítéséről kifaggatjátok, ami a svédasztalon fellelhető, akkor meg már egyenesen illik adnotok borravalót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!