Szerintetek a mai árak mellett elég havi 120 ezer ft két emberre?
Most költözünk majd össze párommal, és kíváncsi vagyok kijöhetünk-e ennyiből. Mit gondoltok?
Természetesen főzésről van szó, mindenből a legolcsóbbat vesszük. Plusz a háztartási dolgok, szappan, mosópor stb.
Megint a tipikusan az a kérdés, ahol elmaradnak az igen fontos részletek.
És megint jöttek a 100 ezerből 3 fős család etetős válaszok, amiket könyörgöm, el ne higgy!!!!
A válaszoló teljesen nyilvánvalóan kihagyja azt a tényt, hogy valamilyen kaját, alapanyagot 1000 %, hogy kap valahonnan INGYEN. Napi 1111 ft/fő kaját kizárt, egyszerűen kizárt dolog kihozni.
Nos, kérdező, a kérdésedre akkor tudok érdemben válaszolni, ha megírod, fogtok-e kapni bárhonnan ingyen akármilyen kaját, alapanyagot? Mondjuk nagymama csirkéket tart, így ingyen a tojás. Vagy a szülők minden hétvégén várnak haza ebédre, és fel is pakolnak kajával akár több napra is. Vagy évente van 2-3 disznóvágás, amikor a család fagyasztói feltöltésre kerülnek hússal INGYEN. Vagy a legjobb, amikor hasonló kérdés alatt jön a válaszoló, hogy ő két főre 60 ezerből kihozza a havi kaját, és ezzel kérkedik is, csak később derül ki, hogy ja, amúgy mindkettőjük ingyen eszik a munkahelyén. Na, köszi, így azért egész más a helyzet.
Mert úgy vélem, a 120 ezer akkor lesz elég egy hónapra, ha mondjuk heti 2-3 napi kajátok ingyen lesz. Mert a háztartási cikkek sem olcsók, ha csak a wc papírt nézem, az elmúlt 1 évben 140 %-kal drágult.
Köszönöm szépen a válaszokat! :) ezek alapján van remény, kíváncsi vagyok sikerül-e majd végül megúszni ennyiből.
A kötekedőknek annyit, hogy azért nem írtam semmi más részletet/háttérinfót, mert nincs semmi ami jelentős lenne. Havonta élelmiszer és háztartási cikkek VÁSÁRLÁSÁRÓL kérdeztem.
Én sem értem a 12-est, azért, mert ő béna, hadd ne kelljen már mindenkinek annak lennie. Én vagyok, aki írtam, hogy 3-an megvagyunk 100 ezerből, és nem, nem kapunk semmit, anyósoméknál ebédelünk néha hétvégén valamelyik nap, de ők is nálunk néha, tehát ez ilyen egál.
Nem eszünk munkahelyen, senki nem tölti fel a hűtőnket, fagyasztónkat, csak tudunk tudatosan vásárolni menüterv alapján.
De egyébként én több ilyen kérdésnél is válaszoltam már, többször leírtam, miket szoktunk enni, mennyi egy-egy kaja, olyankor egyből csend van :D Ja nem, egyszer valaki leállt magyarázni, mikor én leírtam, mennyiből jön ki 3 embernek 2 napra ebédre pl. bolognai, na erre elkezdte mondani, hogy de ő port is tesz bele, meg gombát, meg ő fél kiló hatósági áras combot kétszer annyiért vesz, mint a hatósági ár... és akkor sem értettem, hogy azért, mert ő nem tud jól vásárolni és "gombás bolognait" csinál, miért gondolja, hogy más is? :D
Érted, azért, mert neked nem megy, másnak még mehet. 10+ éve vezetek saját háztartást, tudom, mit mikor hol éri meg venni, és tudok tudatosan főzni.
Én nem is értem mennyit kell zabálni dőzsölni hogy az ember egymaga felzabaljon 1 hónapba 100 e. Ftot?!
Jomagamra:
Csirkemell 3 kiló :5000
Tojas most 2500
Kenyerbol van aznapi lejáratú meg tökéletes állapotú de 500 alapár helyett 110 Ft nem rossz. De legyen alapáron 2000 /ho
Zöldség :káposzta, hagyma paprika uborka, cékla spenót :max 6000
Zabpehely:1200
Gyunolcs :alma banán vagy ami épp akciós :5000
Margarin 500
Olajak:3000(oliva és egy vénusz)
Szója /msndulatej:2000
Kave :2000
Tisztalkodasi +tisztító szerek 2 havonta érdemes nem 1 alkalommal a felét magunkra burogatni persze hogy fogy
WC papír :2000
Ez ossz:kB 32000 Ft xD
Nekem net elég 20 GB :5000havonta
Persze 1 pizza 3000 aki étterembe szórja azt megértem az drága. De otthon 1 szemelyre 100 vagy fölötte... Kemény. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!