Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek a mai árak mellett...

Szerintetek a mai árak mellett elég havi 120 ezer ft két emberre?

Figyelt kérdés

Most költözünk majd össze párommal, és kíváncsi vagyok kijöhetünk-e ennyiből. Mit gondoltok?

Természetesen főzésről van szó, mindenből a legolcsóbbat vesszük. Plusz a háztartási dolgok, szappan, mosópor stb.

2023. febr. 12. 18:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
40%
Egy emberre sem elég, nemhogy kettőre.
2023. febr. 13. 08:58
 12/19 anonim ***** válasza:
16%

Megint a tipikusan az a kérdés, ahol elmaradnak az igen fontos részletek.

És megint jöttek a 100 ezerből 3 fős család etetős válaszok, amiket könyörgöm, el ne higgy!!!!

A válaszoló teljesen nyilvánvalóan kihagyja azt a tényt, hogy valamilyen kaját, alapanyagot 1000 %, hogy kap valahonnan INGYEN. Napi 1111 ft/fő kaját kizárt, egyszerűen kizárt dolog kihozni.

Nos, kérdező, a kérdésedre akkor tudok érdemben válaszolni, ha megírod, fogtok-e kapni bárhonnan ingyen akármilyen kaját, alapanyagot? Mondjuk nagymama csirkéket tart, így ingyen a tojás. Vagy a szülők minden hétvégén várnak haza ebédre, és fel is pakolnak kajával akár több napra is. Vagy évente van 2-3 disznóvágás, amikor a család fagyasztói feltöltésre kerülnek hússal INGYEN. Vagy a legjobb, amikor hasonló kérdés alatt jön a válaszoló, hogy ő két főre 60 ezerből kihozza a havi kaját, és ezzel kérkedik is, csak később derül ki, hogy ja, amúgy mindkettőjük ingyen eszik a munkahelyén. Na, köszi, így azért egész más a helyzet.

Mert úgy vélem, a 120 ezer akkor lesz elég egy hónapra, ha mondjuk heti 2-3 napi kajátok ingyen lesz. Mert a háztartási cikkek sem olcsók, ha csak a wc papírt nézem, az elmúlt 1 évben 140 %-kal drágult.

2023. febr. 13. 09:07
 13/19 NTBS ***** válasza:
39%
Besegítés nélkül nem. Ha ezt azt megtermeltek, tartósítotok, akkor esetleg.
2023. febr. 13. 10:36
 14/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :) ezek alapján van remény, kíváncsi vagyok sikerül-e majd végül megúszni ennyiből.

A kötekedőknek annyit, hogy azért nem írtam semmi más részletet/háttérinfót, mert nincs semmi ami jelentős lenne. Havonta élelmiszer és háztartási cikkek VÁSÁRLÁSÁRÓL kérdeztem.

2023. febr. 13. 11:59
 15/19 anonim ***** válasza:
40%
Ugyan már #12, azért mert neked nem megy másnak sikerülhet. Csak lemondásokkal és tervezéssel jár. Pl igenis be kell rakni a kapszulás kavéfőzőt a szekrénybe, és elővenni a kotyogósat, meg megálni hogy az aprót a munkahelyi automatába dobálja az ember, itt kezdődik. Ezen kívül figyelni az árakat, mindig és mindenhol. Nem megvenni a picike sajtot, mert jaj de jó ez csak 300ft, hanem megvenni az egy kilósat mert annak kilóára felére jön ki, és lefagyasztani darabokban. Ami olcsóbb kilóárban megvenni, darabolni, fagyasztani. Ugyanígy mosószer, tisztítószer máris olcsóbb ha nagytételben rendeled amikor akciós vagy leváltod ecetre, hipóra amit lehet. Főzni három napra, nem túróstésztát, mert egekben a túró, tejföl ára, hanem bablevest, laktatóbb. Krumpliból megvenni a piacon a picike nyomit olcsón, héjastól jó lesz az paprikás krumpliba. Zöldséget szintén lehet kapni olcsón, igaz nem a legszebbet, de ugyanolyan jó. Csirkét, halat egészben venni, feldolgozni otthon. Mindig van ahol valami épp jó áron kapható, de még kell állni hogy mással is telepakold a kosarat. Stb, stb. Aki akar, az meg tudja csinálni.
2023. febr. 13. 13:24
 16/19 anonim ***** válasza:
65%

Én sem értem a 12-est, azért, mert ő béna, hadd ne kelljen már mindenkinek annak lennie. Én vagyok, aki írtam, hogy 3-an megvagyunk 100 ezerből, és nem, nem kapunk semmit, anyósoméknál ebédelünk néha hétvégén valamelyik nap, de ők is nálunk néha, tehát ez ilyen egál.

Nem eszünk munkahelyen, senki nem tölti fel a hűtőnket, fagyasztónkat, csak tudunk tudatosan vásárolni menüterv alapján.

De egyébként én több ilyen kérdésnél is válaszoltam már, többször leírtam, miket szoktunk enni, mennyi egy-egy kaja, olyankor egyből csend van :D Ja nem, egyszer valaki leállt magyarázni, mikor én leírtam, mennyiből jön ki 3 embernek 2 napra ebédre pl. bolognai, na erre elkezdte mondani, hogy de ő port is tesz bele, meg gombát, meg ő fél kiló hatósági áras combot kétszer annyiért vesz, mint a hatósági ár... és akkor sem értettem, hogy azért, mert ő nem tud jól vásárolni és "gombás bolognait" csinál, miért gondolja, hogy más is? :D

Érted, azért, mert neked nem megy, másnak még mehet. 10+ éve vezetek saját háztartást, tudom, mit mikor hol éri meg venni, és tudok tudatosan főzni.

2023. febr. 13. 15:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem egyedül is elmegy kb ennyi, pedig főzök és figyelem az akciókat, használok mindenféle kuponokat stb. Szerintem annyiból 2 ember csak akkor tud kijönni, ha tényleg nagyon alacsony színvonalon él, nagyon egyszerű és olcsó ételeket főznek.
2023. febr. 23. 10:48
 18/19 anonim válasza:
48%

Én nem is értem mennyit kell zabálni dőzsölni hogy az ember egymaga felzabaljon 1 hónapba 100 e. Ftot?!

Jomagamra:

Csirkemell 3 kiló :5000

Tojas most 2500

Kenyerbol van aznapi lejáratú meg tökéletes állapotú de 500 alapár helyett 110 Ft nem rossz. De legyen alapáron 2000 /ho

Zöldség :káposzta, hagyma paprika uborka, cékla spenót :max 6000

Zabpehely:1200

Gyunolcs :alma banán vagy ami épp akciós :5000

Margarin 500

Olajak:3000(oliva és egy vénusz)

Szója /msndulatej:2000

Kave :2000

Tisztalkodasi +tisztító szerek 2 havonta érdemes nem 1 alkalommal a felét magunkra burogatni persze hogy fogy

WC papír :2000

Ez ossz:kB 32000 Ft xD

Nekem net elég 20 GB :5000havonta

Persze 1 pizza 3000 aki étterembe szórja azt megértem az drága. De otthon 1 szemelyre 100 vagy fölötte... Kemény. Üdv.

2023. szept. 4. 22:04
 19/19 anonim ***** válasza:
3: Abból rövid időn belül hiánybetegségek alakulnának ki és rakás pénzt kéne kiadni gyógyszerekre.
2024. júl. 4. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!