Melyik összetevőnek van poloskaillata?
Bolognai ragu evésénél gyakran érzek enyhén olyan aromát, mint amikor egy poloskát nyomok szét. Ezek közül az összetevők közül jöhet valamelyikből? Mindegyikből több márkát is szoktam használni. Évek óta előfordul, szóval nem covidos tünet.
Tészta
Natúr paradicsomszósz
Darált hús
Füstölt bacon
Oregánó, bazsalikom, kakukkfű
Füstölt sajt
Hagyma, fokhagyma
Leveskocka
A fűszereknek lehetett, ha nem tisztán csak a leveleket teszik bele, hanem a szárakat, más növényi részeket, vagy esetleg másik növény is belekeveredik.
Mert a poloskának részben a szívogatott növények miatt is van olyan szaga, amilyen, a bogárszagon túl. Kár hogy összekapcsolódott nálad a két hasonló szag, mert a fűszernövények, ha jó minőségűek, kifejezetten illatosak.
Levendulaolajjal jártam úgy, hogy két különböző helyen vett illóolaj egészen más szagú volt, az egyiknek volt egy erős, zöld, növényi szaga is, a másik pedig virágillatú volt, mindenféle egyéb szag nélkül. Gondolom, az elsőbe nemcsak virág került, hanem a növény többi része is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!