Miért utálod,vagy szereted az önkiszolgáló kasszákat?
20
Közel sincs annyi munka, ha a pénztáros csinálja.
Pont fordítva. Ha magamnak pakolhatok szépen, akkor nem kell még azzal is bajlódnom hogy hogy túrja szét a pénztáros, sokkal könnyebb magamnak rakodni.
Szeretem az önkiszolgálót ha:
- kevés árum van, és nem áruvédősök,
- nagy a sor a kasszáknál,
- épp introvertált napom van,
- intimebb dolgot vásárolok.
Inkább sima kassza:
- sok és/vagy áruvédős áru,
- sok "keresgetős" áru,
- telített önkiszolgáló kasszák, ilyenkor a pénztáros gyorsabb.
Alapvetően inkább önkiszolgálót választok, de pont tegnap futottam bele abba, hogy auchanban az önkiszolgálóban többen voltak mint a sima pénztárnál, így utóbbit választottam. Gyorsabb volt.
Azért egyre több az önkiszolgál kassza, mert a multik minél kevesebb pénztárost akarnak megfizetni. Csak a hasznuk növeléséről szól az egész.
Ahogy az is, hogy a pénztárosoknak fénysebességgel kell dobálniuk az árut. Mert kevés a kassza, hosszú a sor, és így oldják meg, hogy ne türelmetlenkedjenek az emberek.
Mi meg birkamód tűrjük, és nem elégedetlenkedünk.
Mert a multiknak csak a haszon számít, a vásárlók elégedettsége max addig, hogy ne menjen máshová.
Nálunk az Aldiban nincsenek önkiszolgáló kasszák, nem is voltam oda értük, de rájöttem, hogy néha azért jól jön.
Amikor elutazok valahova, és bemegyek TESCOba, jó, hogy van, és nem kell a bunkó pénztárossal hadakozni.
Ahogy az Aldiban és elkéne néhány, hiába gyorsak a pénztárosok, a flegma-idióta huszonéves kasszáslányokkal a francnak van kedve bohóckodni. Azért az eladók/kasszások nagy része nem az eszéről híres, és még frusztrált is mellé, nem baj, ha nem kell velük érintkeznem.
Eleinte idegenkedtem az önkiszolgáló kasszától, de egyre inkább preferálom, több okból.
- ahová vásárolni járok, ott általában az önkiszolgálónál vannak kevesebben. Nagyon ritka, hogy várni kelljen, miközben a sima kasszánál mindig kell.
- nem tudom olyan sebességgel lepakolni a kosárba az árut, ahogy a kasszás lehúzza őket, úgyhogy mindig feltorlódnak a cuccok, és kapkodhatok, miközben feltartom a sort. Önkiszolgálónál nincs ilyen.
-Az önkiszolgáló kassza nem húzza a száját, ha húszezressel akarok fizetni, és még nem volt olyan, hogy ne tudott volna visszaadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!