Mit lehet szeretni az olivabogyóban? Van olyan ember aki tényleg szereti?
Csak én érzem úgy, hogy hányás ízük van?
Aki szereti az miért szereti?
én imádom
főleg a mandulával töltöttet, de a paprikás belsejű is fincsi.
Azért szeretem, mert sós és van egy erős utóíze.
Nemtudom megmagyarázni, nekem ízlik.
18/L
Ízlést nem lehet megmagyarázni. Nekem ízlik, neked nem. Több jut nekem, nincs semmi gond. Pont ugyanazt az ízt érzem én is a számban az olivabogyótól, mint te. Csak amikor a tudat az én agyamba jut el, az másképp értékeli, mint a tiéd.
Olyan is van, amit meg te szeretsz, és más utál.
Egy ismerösöm azt mondta, hogy elöször meg kell enni jó pár üvegnyit, mire megszereti valaki.
De egyébként próbálj ki több féle márkát, mert nem egyforma az izük, van amelyiket alig birom megenni, van amelyiket meg abbahagyni nem tudom.
Többféle olivabogyót lehet vásárolni, némelyik tényleg nagyon pocsék (vagy ízlés kérdése?), én például a fekete olivabogyót imádom a legjobban!... :-DDD
A fiam kicsi kora óra kilószámra tömi magába, ez a legfinomabb csemegéje (őneki sem ízlik mindegyik)...
Ami finom, annak egyáltalán nincs hányásíze, ami nekem nem ízlik, az kemény és éretlen (általában világoszöld).
Konzervesben például eddig csak pocsék minőséget találtam...
Kis keskeny üvegben árulják azt, ami nagyon finom (elég drága).
A MATCH élelmiszerboltokban időnként kapni zacskóban is olívabogyót, ez is finom és nem túl drága.
Tipikusan az az étel, amiért vagy megőrül az ember, vagy a végletekig utálja. Én nem szeretem, pedig kísérletező fajta vagyok az ételek terén. De nem, nem és nem ízlik. :)
Ízlés dolga, biztosan van, amit én imádok és más szívből utál.
Egyrészt valóban nagy igazság, hogy az ízlés egy bonyolult, és képlékeny dolog. Biztos, hogy van olyan kedvanc kajád, ami mellett más éhenhalna, annyira utálja.
Másrészt étteremben is használnak ugyan elvétve minőségi olajbogyót, de azt tuti nem egy pizzára, vagy görögsaliba fogják neked beletenni, mert többe kerülne a leves, mint a hús.
És bizony ég és föld a különbség pl. az általad kóstolt legkommerszebb olivabogyóból készült konzerv, és pl. egy friss, fetával töltött manzanillo, vagy kalamata között.
A férjem egyszer azt mondta az olívabogyóra, hogy annyira rossz, hogy az már jó.. És ezért eszi!
Tényleg olyan markáns íze van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!