Szejtán, mint hús pótló. Több helyen is kerestem neten, de nem találom arra a kérdésemre a választ, hogy mikor jó a szejtán? Értsd úgy, hogy sütésnél, főzésnél mire kell figyelni? Honnan tudom mikor sült át rendesen és alkalmas a fogyasztásra?
Ebben, ha valaki jártas kaphatnék tőle néhány tippet?
Elvégre a húst se esszük nyersen. (Egészségügyi okok miatt átmenetileg el kellene hagynom a húst, ezért annak pótlására keresek alternatívát.)
Volt már vele néhány próbálkozások egyébként, de mindig inkább túl sütöttem, nehogy nyers maradjon és rosszul legyek tőle. Kérlek, ha jártas vagy a témában segíts nekem!
A tofu kipróbálásán már gondolkoztam. Milyen fűszereket ajánlanál hozzá?
A gombát nem szeretem, de mint íz amit ad az ételeknek azt kedvelem.
Ez bolti dobozos volt. Ráírva 4 perc volt írva, de úgy láttam hogy az kevés, úgyhogy tovább hagytam.
Egyébként ha jó akkor omlósnak kellene lennie, mint egy csirke húsnak, vagy normális dolog ha picit rágósabb marad? Mik a tapasztalataitok?
A tapasztalatom az, hogy márkafüggő. Múltkor ettem vegán BBQ pulled "porkot", ez vaj puha volt, de jártunk már úgy vegán borsófehérje virslivel, hogy elolvadt a lecsóban, és bezselésítette, undorító volt, ment a kukába az egész.
Én azt ajánlom neked, keress eleve vegán, vegetáriánus recepteket, hagyd a bolti húspótlókat, egyél hüvelyeseket. Vöröslencse kiválóan helyettesíti a darált húst.
Tofura ezerféle recept létezik, de itt egy útmutató:
Nagyon szépen köszönöm az ötleted!
Lehet tényleg ezen az úton lenne a legjobb elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!