Mi a kedvenc desszertek, és mi az amelyiket a legjobban utáljátok?
Ranezesre rosszul vagyok a meteres kalacstol. De nem szeretem a mirinda szeletet, a kokusz kockat, az oroszkrem tortat sem. A fankert sem vagyok oda.
Minden mas johet. Foleg ami turos, dios, fahejas😄
Kedvenc: marcipán
Soha nem enném meg: madártej
Kedvenc: csokimousse
Utálom: stíriai metélt, meg minden ilyen, amit cérnametéltből csinálnak. Nekem az a levesbe való, nem desszert.
Kifejezetten utálatos nekem a madártej, kevésbé kedvelt a bejgli. A sajátommal is így vagyok, pedig tudok jót készíteni. Talán ha nem a karácsony kötelező tartozéka lenne…
Régebben nem volt az a fagyi mennyiség (NEM jégrém), amit ne tudtam volna elfogyasztani.
Kedvencem a Fekete erdő torta. Meg persze a csokis, kakaós, kókuszos sütemények zöme.
Amit utálok az a Linzer, azért mert gyerekkoromba mindkét nagymamám ezerrel sütötte és anyám is, és mindegyikből kötelezően kellett enni, és minden családi ünnepen bármi is volt, csinálták és enni kellett belőle. A lekvárt amúgy sem szeretem nem is szerettem soha, de ha linzer volt meg kellett ennem. Annyira tömtek vele mert a cslaádban mindenki imádta és nem fogadták el hogy én nem szeretem, mert ha mindenki szereti akkor nekem is kell, olyan nincs hogy nem.
Ezt főleg a nagyanyáim nem fogták fel.
Szerencsére az elmúlt 10 évben megértették hogy nem eszem meg így nem eröltetik. Anyósom az aki párszor elémr akta hogy kóstoljam meg legalább, megkóstoltam elmondtam a véleményem hogy finom és jó, de én utálom és nem fogom megenni. Picit hisztizett de már beletörődött, főleg azok után amikor egyszer csinált egy kókuszos tortát valami egyedi elképzelése alapján ami nekem annyira ízlett hogy agyba főbe dicsértem és rendeltem is tőle így azzal annyira levettem a lábáról hogy 100% osan megbocsátotta hogy nem eszem meg a linzerjét amit csinál.
Egyébként még annyi hogy minden olyan süteményt nem eszek meg ami tartalmaz lekvárt. Meg a lekvárt sem.
Somlói, sima krémes, tiramisu.
Minden mákos dolgot utálok.
Szeretem:tiramisu,franciakrémes
Utálom:madártej habját,a leve jöhet.
Én imádom az édesség csaknem minden formáját, legyen az süti, csoki, fagyi, bármi. Nagy kedvenc a habos ischler, a Rákóczi túrós, zserbó.
Kimondottan nem bírom viszont megenni az olyan ízesített csokikat, mint pl az After eight, vagy a chilis csoki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!