Mit kéne hogy tegyek?
Kicsit hiányos a magyarázat, nem tudom egész nap fáradt vagy-e, vagy ez csak amolyan reggeli "kóma".
Nálam utóbbi van, ezért minden reggel 20-30 perccel korábban kelek, mint kéne. Azt a 30 percet szánom arra, hogy felébredjek. Főzök egy jó hosszú kávét (esetedben lehet capuccino, tea, kakaó), fogok 2 darab kekszet és leülök ide a gép elé. Megnézem a friss híreket, e-mail-t. Amíg elkortyolgatom a kávét, addig fel is ébredek. Ezután jöhet a zuhany, gyors reggeli, és indul a nap. Ezt a kis szertartást pont azért vezettem be reggelre, mert én is csak kómásan kóvályogtam.
Ezen felül fontosnak tartom a mozgást, legalább heti négyszer, és a vitaminokat. Legalább magnézium és multivitamin neked sem ártana.
Ha mindig fáradt vagy, akkor pedig érdemes lenne egy vérképet nézetni.
A barátodnak pedig ugyan igaza van az energiaitalt illetően, de nem tilthat neked semmit!
Ez egészségügyi kérdés, nem egyszerűen annyi, hogy "igyak-e kávét, de nem szeretem"
El kellene menni az orvoshoz, elmondani neki a problémát, és kérni egy laborvizsgálatot.
Nem arra kell gondolni, hogy valami súlyos betegséges lenne, de ha valami nyomelem hiány okozza a fáradtságot, azt a labor eredmény megmutatja.
Egy 8 órás alvás után azért kipihenten kellene ébredni, teljesen mindegy, hogy hány órakor volt az ébresztő, ha a napi ütem megvan.
A több műszakban dolgozóknál okozhat az gondot, hogy heti ritmusban változik az ébredés ideje, régen pl voltak üzemek, ahol az éjszakás műszakot több hónapra be lehetett vállalni, azt jobban tűrte a dolgozók szervezete, mert rendszeresen ugyanabban az időben ébredhettek, a nappalosok meg délelőtt-délután ritmusban jártak szintén heti váltással dolgozni.
Ilyen ma már nincs, ha jól tudom, csak azért tettem a kitérőt, mert, ha te rendszeresen reggel 6-kor ébredsz, de korán lefeküdtél, aludtál, nem kellene, hogy fáradtan ébredj, az nem kávé, meg tea, energia ital kérdése.
Van aki nem pacsirta típus, nem feltétlenül vitaminhiány, vagy ilyesmi okozza, de egy vérkép nem árthat.
Igen a teában van koffein, de nincs alkohol, 1 bögrétől semmi bajod nem lesz, nem egészségtelen még a szupertudatos barátodnak sem, és nem választékos, hanem válogatós vagy gondolom ezt szeretted volna írni a szövegkörnyezetből ítélve.
6, Ez nem teljesen igaz, hogy ha a nyolc óra megvan, akkor mindegy. Nem véletlen léteznek pacsirták baglyok stb.
Én pl. képtelen vagyok hajnalban magamhoz térni. Ha ráérek 7 körül kelni, kómázni még egy fél órát és úgy összekaparni magam, akkor kibírom a napot. Ha később kelhetek, akkor meg nyilván jól vagyok.
De ha reggel hat előtt össze kell szednem magam, akkor hiába aludtam órára többet... persze, képes vagyok rá, de még délelőtt 11kor is lesz olyan mélypontom miatta, hogy ültő helyemben esek össze a kábaságtól.
Mikor ilyen napi random műszakos munkám volt, hogy reggel 6-ra jártam, csak úgy bírtam ki, hogy a délelőtti órákban 30-40 perc munkák után volt 20-30 perc pihi, olyankor szó szerint aludtam, szundikáltan. (Nem csak én.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!