A magas gyumolcstartalmu lekvar is egeszsegtelen?
Ennyi információból a lényeg nem derül ki: milyen "egyéb" összetevőket tartalmaz még az a lekvár.
Tartósítószer, különböző E betűs adalékok, ízfokozók, stb?
No és a gyümölcs, amiből készült... vegyszer mentes volt, vagy kapott tucatnyi vegyszeres kezelést?
Nem vagyok zöld aktivista, én is a kereskedésekben kapható élelmiszereket eszem, csak a kérdésed kapcsán arra próbálok utalni, hogy szinte minden élelmiszernél fel lehet tenni a kérdést, hogy az vajon mennyire egészséges.
Lekvár és lekvár között is vannak különbségek.
A házilag főzött szilva lekvárba sok helyen nem tettek pluszban egy gramm cukrot sem, ellenben a főzés 12-16 óráig is eltartott, állandó kavargatással, olyankor bizony nem aludtak, a lekvárt nem lehetett felügyelet nélkül hagyni.
A vizet kihajtották, elpárologtatták a gyümölcsből, az édesítőszer a gyümölcsben lévő cukor volt csak, ahhoz semmiféle tartósítószert nem adtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!