Mit tegyek hogy ne legyek éhes?
Az a problémám hogy a munkába reggel 07től 10:30-ig nincs szünetem és ilyenkor nagyon éhes vagyok ez idő alatt korog a hasam nem tudok fókuszálni a munkámra sőt még az erőm is néha el szokott menni. Reggel koran pedig otthon munka elott nincs semmi etvágyam nem tudok enni. Sokszor csak ugy ,,beleeroszakolom” a kajat magamba ami ugye hanyingert okoz es az meg rosszabb.
Hogy tudnam ezt megoldani?
#1 a dohányzás savtúltengést okozhat, van, akinél növeli az étvágyat. Némelyik kemény dohányosnál fordul elő, hogy a méreganyagok miatt étvágya sincs, de ha a kérdezőnek sokáig nincs szünete a munkában, végképp nem kéne rá szoktatni a dohányzásra. De nikotin tapaszra sem, ha nem nikotin függő.
Kérdező, egyél akkor reggel keveset. Pl egyél egy kis maradéknyi mandulát, nagyon jól megköti a gyomorsavat.
Milyen jellegű a munkád, egy müzliszeletet sincs alkalom gyorsan betolni közben? Esetleg WC-re menet? Vagy addig pisilni sem engednek ki? Folyadék fogyasztás? A sok víz is segíthet átmenetileg. Persze azt is csak akkor lehet bevetni, ha legalább pisilni ki lehet menni. Meg ha szabad inni. Tudom, hogy nem minden munka közben lehetséges.
A rágózás is segíthet, de ki kell próbálni, hogy hat rád, van, akinek az is fokozza a savtermelését.
Ha képtelen vagy munka előtt enni, akkor egyél meg néhány szem szőlőcukrot, akkor nem megy el az erőd!
Én sem tudok ébredés után azonnal enni, iszom egy tejeskávét, készülődöm és indulok a buszhoz. A buszon szoktam megenni egy pogácsát, szendvicset, valami péksütit, vagy pár szem kekszet.
De te megtehetnéd, ha az úton nincs lehetőséged enni, mert mondjuk vezetsz, hogy ugyanezeket műszakkezdés előtt 5 perccel megeszed.
Nem ártana egy labor vizsgálat sem, annak kizárására, hogy biztosan nincs a problémád hátterében inzulin rezisztencia, vagy más ok.
Egyébként meg, amit írtak: bekapsz munka közben néhány szem szőlőcukrot.
Azzal csak az a baj, hogy tüneti kezelés, reggelizni kellene, ha nem otthon, azonnal ébredés után, akkor a munka előtt.
Nem az a gond, hogy éhséget érzel, ha rosszul is érzed magad, az arra utal, hogy olyankor a vércukor szinted is olyan szinte eshet, ami a rosszullétet okozza (vagy nem, de mindenképpen figyelmeztető jel)
Keress alkalmat a munkakezdés előtt megreggelizni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!